L’Associació Nihon Tai Jitsu celebra el seu 5è aniversari amb una exhibició de portes obertes

1061
Exhibició Nihon Tai Jitsu

L’Associació Nihon Tai Jitsu ha tancat el curs amb una exhibició de tècnica a les Instal·lacions Esportives Municipals (IEM). Una quarentena de participants ha practicat els diferents exercicis de defensa personal que basen aquest tipus d’art marcial.

Nihon Tai Jitsu és una art marcial d’origen japonès basada en la defensa personal dirigida a tothom. A diferència d’altres disciplines on impera la lluita com a element principal, aquesta es basa en la filosofia de la defensa pròpia i en la seva posada en pràctica tan sols quan s’és atacat físicament i com a resposta al perill. Aquesta activitat representa una completíssima agrupació de cops, luxacions, projeccions i estrangulacions, que es complementen entre si per aconseguir una defensa efectiva davant de qualsevol intent d’agressió mitjançant cops, agafades, atacs armats o lluita a terra.

A l’entitat martorellenca s’imparteix la tècnica i pràctica d’aquesta art marcial de defensa personal. El Nihon Tai Jitsu està obert a totes les edats i tots els gèneres tal com afirma la secretària de l’entitat Mari Carmen Arroyo. “La defensa personal és per tothom, a tots ens poden atacar en algun momento a la nostra vida, independentment si som home, dona, gran o petit”. A més, afegeix, aquesta activitat esportiva ajuda també a connectar la ment i el cos i afavoreix  la coordinació i la relaxació.

Mari Carmen Arroyo, secretària de l'entitat

Enguany l’entitat ha celebrat el seu cinquè aniversari com a associació pròpia, i com cada any, ha realitzat una exhibició de portes obertes a les IEM per ensenyar a tothom com funciona i de què tracta la seva art marcial. A aquesta exhibició hi conviden a altres gimnasos, dojos i ex alumnes que per qüestions diverses han hagut d’abandonar la pràctica esportiva. Actualment, l’associació Nihon Tai Jitsu de Martorell compta, aproximadament, d’una trentena de participants habituals que assisteixen a les classes durant totes les setmanes del curs.

Mari Carmen Arroyo, secretària de l'entitat

Durant l’any, l’Associació Nijon Tai Jitsu de Martorell ofereix un curs per persones amb llicència un cop al mes i realitza també diverses portes obertes de petit format al llarg del curs per a què les persones interessades coneguin el funcionament de les seves sessions.