L’associacionisme local exhibeix la seva força en una Trobada d’Entitats que omple El Progrés

2154
24a Trobada d'Entitats
24a Trobada d'Entitats

La 24a Trobada d’Entitats de Martorell, en la que l’Ajuntament de Martorell homenatja persones i entitats que treballen per l’associacionisme local, va omplir aquest divendres El Progrés. A la vetllada es va reconèixer a les entitats que fan 25 anys, a les que s’han creat el darrer any i a totes les persones que, en aquest període, han entrat i sortit de les respectives juntes.

L’acte el van seguir 400 persones a la sala teatre, i el va conduir la periodista de Ràdio Martorell Assumpta Mera. El Pere Miró Organ Quartet –format per Pere Miró, Eloi López, Eloi Escuder i Sidro Palmada- va fer l’acompanyament musical. Abans i després, hi va haver un Photocall i un aperitiu a la pista-jardí d’El Progrés.

Durant la cerimònia van pujar a l’escenari els integrants de dues entitats que han complert 25 anys de vida: l’Associació Comunitat Islàmica i l’Associació Musical Banda de Martorell. Com a membre de junta d’aquesta darrera entitat, Enric de Castro va ser reconegut pels seus 25 anys de trajectòria.

També es va saludar la Martorell Quest for Knowledge Associació i l’Associació Idinàmics, de nova creació. I com és habitual, el Departament de Participació va agrair amb un obsequi la tasca de les persones que, en el darrer any, han causat alta o baixa de junta d’alguna de les 25 entitats en què hi ha hagut canvis. En total, han entrat 56 noves persones a les juntes, per tan sols 19 comiats.

Record especial per als recentment traspassats Lluís Casasayas Bertran -fundador de l’Associació Nou Martorell-, i Josep Alonso Valls -tresorer de l’Associació Veïnal Torrent i Rodalies-. Les seves respectives famílies i companys de junta van recollir un reconeixement a la seva respectiva tasca.

Menció especial a Jordi Canals per una dilatada trajectòria associativa

Jordi Canals i Prunés va rebre un reconeixement especial per tota una vida dedicada a les entitats locals, entre les quals en destaca el Patronat de la Cavalcada de Reis, el Club Petanca i l’Associació de Pescadors Esportius. L’homenatjat, que no s’ha perdut cap edició de la Trobada, va rebre com a obsequi una placa commemorativa i un àlbum de fotografies.

Va reconèixer que “ha estat una súper sorpresa. No he fet res més que no sigui treballar per Martorell, perquè me l’estimo molt. És una cosa que no es paga amb diners: que t’ho agraeixin amb paraules és molt millor que no pas amb un sobre”.

Jordi Canals

Fonollosa: A Martorell hi ha més de 200 entitats, una riquesa d’un valor incalculable”

En la seva intervenció final, l’alcalde Xavier Fonollosa es va referir a l’homenatjat Canals: “El Jordi és el millor exemple del que significa formar part d’una entitat i estimar el poble. Sempre hi és, de manera prudent, discreta, positiva, humil i sense fer cap mena de soroll”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa va recordar que “tenim més de 200 entitats i més de 10.000 persones implicades, més d’un de cada tres martorellencs. Això és una riquesa d’un valor incalculable i que no es troba en gaires llocs més del nostre entorn, que fan que el nostre sigui un poble divers, plural i molt cohesionat socialment”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell
24a Trobada d'Entitats. Xavier Fonollosa
24a Trobada d’Entitats. Xavier Fonollosa

Finalment, va prometre que “des de l’Ajuntament ens tindreu al vostre costat amb plena disposició, per ser el vostre company de viatge”.

Leiva: “Sou el motor de Martorell i aquesta és la vostra festa”

La nova regidora de Participació, Igualtat, Infància, Adolescència i Cooperació, Belén Leiva, va donar la benvinguda als presents i va agrair “la tasca que feu tots”. Leiva va dir que “les entitats sou el motor de Martorell i aquesta és la vostra festa, us mereixeu aquesta nit, ja que dediqueu moltes hores i feu molta feina en el dia a dia”.

Belén Leiva, regidora de Participació, Igualtat, Infància, Adolescència i Cooperació

La regidora també va tenir unes paraules d’agraïment envers totes les persones “que han contribuït des de fa molts dies en l’organització d’aquesta Trobada”.

24a Trobada d'Entitats. Belén Leiva
24a Trobada d’Entitats. Belén Leiva