L’Ateneu acollirà una de les obres finalistes del Premi BBVA de Teatre 2019

602
'Apocalypse uploaded: La transhumanització de les abelles'
'Apocalypse uploaded: La transhumanització de les abelles'

El proper 26 d’abril es representarà a l’Ateneu Apocalypse uploaded: La transhumanització de les abelles de la companyia LAminimAL Teatre, una de les obres finalistes de la 19a edició de Premi BBVA de Teatre. El guardó, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) amb el suport de BBVA CX, té per objectiu donar suport a la creació teatral i ha rebut més d’una seixantena de propostes procedents de companyies d’arreu de Catalunya.

Durant el mes d’abril, els quatres espectacles finalistes es representaran en diversos teatres de tot Catalunya. A Martorell, el 26 d’abril (21.30h) es podrà veure a L’Ateneu Apocalypse uploaded: La transhumanització de les abelles de la companyia LAminimAL Teatre. Una reflexió sobre l’era virtual que ens envolta, dirigida per Albert Pijuan. Dels humans només sobreviu la seva identitat virtual, el seu avatar. Són les ombres de la persona que eren la seva vida anterior. Davant d’aquesta perspectiva, què queda del jo? I del nosaltres? Què es pot fer? Per què s’ha de viure? Per a què es pot lluitar? Es pot recuperar la humanitat perduda?

El 6 d’abril el Teatre Centre de Manlleu va acollir la representació de Laika de Xirriquiteula Teatre. El 10 d’abril al Teatre Ateneu de Tàrrega es va veure A.K.A. de Flyhard Produccions. I el 28 d’abril el Teatre Principal de Valls allotjarà l’obra Othello de Les Antonietes Teatre.

L’obra guanyadora del Premi BBVA de Teatre 2019 serà guardonada amb una gira valorada en 20.000 euros. L’espectacle premiat es programà en diferents teatres de Catalunya, incloent la participació al Festival Temporada Alta 2019. El 13 de maig tindrà lloc la gala final a la sala Ramon Montanyà de L’Atlàntida de Vic, on es donarà a conèixer l’espectacle guanyador.

Per la seva banda, i en el marc de la pròpia gala, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) participa també al certamen concedint una menció especial a la millor actriu i al millor actor dels espectacles finalistes. Així mateix, es tornarà a fer un reconeixement especial a una trajectòria professional i a una entitat catalana que dediqui els seus esforços al teatre social.

Finalistes Premi BBVA Teatre 2019
Finalistes Premi BBVA Teatre 2019

Un jurat format per professionals de les arts escèniques

El jurat d’aquesta 19a edició està format per cinc professionals de renom del món del teatre del nostre país: Laura Iglesias, com a representant del Festival Temporada Alta; Marta Crespi, programadora de L’Atlàntida de Vic; Pep Planas, actor i representant de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya; Sergi Pompermayer, dramaturg i director d’escena, i Joan Roura, actor i director del Premi BBVA de Teatre.

Sobre el Premi BBVA de Teatre

El Premi BBVA de Teatre és una plataforma de suport a la creació teatral i a la difusió del teatre professional, en qualsevol dels gèneres o estils, adreçat a companyies teatrals. El projecte neix al 2001 com a iniciativa de l’Obra Social de l’antiga Caixa Manlleu per donar suport a les companyies de teatre amateur. A partir del 2010, s’obre als professionals del sector i aposta per les companyies emergents.

El guanyador del Premi BBVA de Teatre 2018 va ser l’espectacle Wohnwagen del Col·lectiu VVAA. A l’octubre l’obra va arribar al festival Temporada Alta de Girona. I els propers mesos de març i abril és previst que es representi a L’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona i al Teatre Atrium de Viladecans.