L’Ateneu Barcelonès impartirà un taller de contes per a adults i un d’escriptura infantil a la Biblioteca

1367
Curs de narrativa Ateneu Barcelonès
Curs de narrativa Ateneu Barcelonès

Els adults i infants interessats a millorar l’expressió escrita tenen l’oportunitat de participar a les sessions que la prestigiosa Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès impartirà, a partir de febrer a la Biblioteca, fruit del conveni subscrit amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Martorell. Les inscripcions ja són obertes.

Aquest any s’oferta un taller de contes per a adults, a càrrec de Xavier Blanch, els dies 1, 8, 15 i 22 de febrer; 1, 8, 15 i 22 de març; 5 i 12 d’abril. L’horari serà els dijous, de 18.00 a 20.00h. Com a novetat, també es proposa un taller d’escriptura infantil, per a nens i nenes a partir d’11 anys, impartit per Mar Tomàs. Les sessions seran els divendres, de 17.30 a 19.30h; els dies 9, 16 i 23 de febrer.

El curs de contes per a adults iniciarà els assistents en la redacció d’obres de literatura infantil adreçades a lectors entre els 3 i els 10 anys. Els alumnes “coneixeran la trajectòria i els condicionants de la literatura infantil i juvenil. Es llegiran i comentaran els grans autors universals i es debatran esquemes argumentals en aquest àmbit”, ha afirmat la tècnica de Cultura, Josefina Canals. L’objectiu és dotar als assistents dels recursos tècnics i estilístics propis d’aquest gènere.

Josefina Canals, tècnica de Cultura

Els participants del taller d’escriptura infantil “experimentaran la creativitat i aprendran les tècniques pròpies de l’ofici d’escriure amb la intenció que puguin narrar amb els fonaments necessaris el seu relat”, ha comentat Canals. Treballaran la generació de textos que transmetin idees concretes i a gaudiran del món de les paraules com una aventura. Es treballarà la imaginació, s’explorarà el llenguatge i es potenciarà la lectura.

Josefina Canals, tècnica de Cultura

Les inscripcions es poden fer a la Biblioteca Martorell presencialment o per telèfon 93 775 60 60. La Regidoria de Cultura ofereix una reducció en el preu dels cursos.

Taller de contes