L’Aula de Teatre estrena ‘Croades’ aquest dissabte a la mostra Manlleu Actua

347
'Croades' Aula de Teatre
'Croades' Aula de Teatre

L’Aula de Teatre de Martorell estrena aquest dissabte, a les 17.00h, l’obra Croades dins la mostra Manlleu Actua –Teatre d’infants i joves a escena. Un espai de trobada per acostar-se a l’ofici del teatre. A Martorell, presentaran l’obra el 22 de juny, a les 20.30h, a l’Ateneu.

Croades, de l’autor francès Michel Azama, “parla de l’absurditat de la guerra i dona veu a les víctimes dels conflictes bèl·lics en general”, ha avançat Alícia Zamora, directora de l’obra. “No parla d’un conflicte en concret, sinó de les víctimes, en un escenari contemporani i eteri on apareixen personatges relacionats amb la guerra”. “Explica la desgràcia que envolta els conflictes, la desesperació dels qui la pateixen i les seves històries personals”.

Alícia Zamora, directora 'Croades'

El projecte és una espècie de “tesina” de tot el que el grup de joves d’Aula de Teatre han treballat al llarg de tots els anys de formació a l’entitat. “Els venia de gust fer un projecte més sòlid, que tingués més projecció i que es pogués representar a diferents poblacions”. “Els preocupava molt el tema dels refugiats i les tragèdies al Mediterrani, i Croades ens va semblar un text molt contemporani i contextualitzat al moment que estem vivint ara. A més, la història principal succeeix entre personatges joves com ells”, ha apuntat la directora.

Alícia Zamora, directora 'Croades'

Manlleu Actua va néixer l’any 2017, vinculat al premi BBVA de teatre, com a espai de trobada per als infants i joves que comparteixen la passió pel teatre en tots els seus vessants: com a creadors, com a intèrprets, com a lectors i com a espectadors. Aquest projecte desitja incentivar una vinculació real dels nens i joves amb l’ofici teatral, i fomentar no tan sols el respecte i l’amor pel teatre sinó també l’esperit crític en els espectadors adults del futur.

En aquesta edició, el Manlleu Actua –Teatre d’infants i joves a escena– amplia la seva durada a dos dies (dissabte i diumenge) i inclou quatre espectacles, dues lectures dramatitzades, un dinar amb intervenció teatral i, durant aquesta setmana prèvia, activitats a les escoles de Manlleu. Prop de 100 actrius i actors d’entre 5 i 20 anys ompliran els escenaris de la ciutat. L’accés a tots els espectacles és gratuït.