L’Aula de Teatre, guardonada als Premis Buero de la Fundació Coca-Cola per l’obra ‘Manu’

750
Premis Buero Teatre Jove
Premis Buero Teatre Jove

El passat dissabte, 26 de maig, la Fundació Coca-Cola va celebrar la fase autonòmica de la 15a edició dels Premis Buero de Teatre Jove al Teatre Poliorama de Barcelona. L’obra Manu, escrita i interpretada pels alumnes del grup jove de l’Aula de Teatre de Martorell, va rebre el premi especial del jurat per la seva sensibilitat vers el bullying.

L’obra Manu “s’apropa a la realitat dels joves en relació al tema de l’assetjament escolar des de la perspectiva de tots els agents implicats: agressors, víctimes i còmplices”, explica Alícia Zamora, coordinadora pedagògica i professora d’Art Dramàtic de l’Aula de Teatre. El guió es va fer a partir de les pròpies experiències dels actors, com a treball de final de curs de l’escola de teatre.

Alícia Zamora, coordinadora pedagògica Aula de Teatre

L’any passat, l’Aula de Teatre va oferir la representació de l’obra als alumnes de 6è de Primària de tots els centres martorellencs, dins el 29è Cicle de Teatre Escolar impulsat per la Regidoria d’Ensenyament. Les representacions es van fer a l’Auditori del Centre Cultural i es van complementar amb sessions de tutoria a classe amb els mateixos actors, segons recorda Alícia Zamora. L’objectiu va ser conscienciar els joves sobre la problemàtica del bullying, transmetre un missatge de superació i de diàleg com a eina per solucionar els problemes.

Alícia Zamora, coordinadora pedagògica Aula de Teatre

Més de 7.500 joves de tot l’estat han participat en la 15a edició dels Premis Buero de Teatre Jove de la Fundació Coca-Cola. El certamen reuneix el major moviment de teatre juvenil, tot mostrant la il·lusió per la interpretació, la passió i el talent. Els grups finalistes a la fase estatal podran gaudir d’una experiència de convivència i aprenentatge a Madrid, del 2 al 7 de juliol.