L’Aula d’Estudis de la Biblioteca Martorell ha incrementat un 25% l’afluència d’usuaris

446

L’Aula d’Estudis de la Biblioteca Martorell, un servei que s’ha dut a terme entre el 7 de gener i el 6 de febrer d’enguany, ha registrat 368 usuaris, un 25% més que l’any passat. Les xifres corresponen exclusivament als horaris extra d’obertura de l’equipament coincidint amb aquest servei, els dilluns al matí i la nit de dilluns a divendres. L’Aula d’Estudis s’ha desplegat per primer cop al nou equipament, a l’espai del pis superior i sense cap incidència destacable.

368 usuaris, majoritàriament joves universitaris, han fet ús del servei de l’Aula d’Estudis durant els 22 dies de funcionament en el primer any en el que l’activitat es desenvolupava al nou equipament de l’avinguda de les Mancomunitats Comarcals. La xifra supera els 292 usuaris de l’any passat, i s’ha obtingut a partir del recompte de les hores exclusives de l’Aula d’Estudis –els dilluns de 10.00 a 14.00h i de dilluns a divendres de 20.30 a 23.00h-. Tot i així, la quantitat total és superior, ja que en l’horari habitual de la biblioteca els usuaris de l’Aula no es podien recomptar, en barrejar-se amb la resta.

La major afluència, els dilluns
Dels 22 dies de funcionament de l’Aula d’Estudis, la major concentració d’usuaris s’ha registrat el dilluns 11 de gener –55-, i la setmana de l’11 al 15 de gener també ha acumulat els màxims, amb 131 persones. Els dilluns han estat els dies en els que, de mitjana, els martorellencs han fet més ús del servei, en 128 ocasions.

Des de l’equipament es fa un bon balanç de l’experiència, tant quantitatiu com qualitatiu. La tècnica de cultura Josefina Canals diu que “numèricament són bones xifres, i en qualitat, cal dir que ha estat una experiència fantàstica, perquè la biblioteca és un espai ample i agradable per a estudiar, idoni”. Durant tot el període d’obertura, els usuaris han disposat de la planta superior de l’equipament, que inclou l’espai de taules i d’ordinadors i el servei de wi-fi. També s’han pogut compartir les sales 1 i 2, amb capacitat per a una dotzena de persones cadascuna.