Laura Ruiz: “La Llei Mordassa implica un retrocés en les llibertats fonamentals”

330

La regidora de Movem Martorell, Laura Ruiz, va defensar al Ple Municipal la moció de rebuig institucional a la Llei de Seguretat Ciutadana, coneguda com a Llei Mordassa. Ruiz assegura que és “un retrocés en les llibertats fonamentals” i la titlla de “regressiva i restrictiva”. La moció va ser aprovada per tots els grups municipals, tret del PP, amb les aportacions de CDC i ERC.

En declaracions a Ràdio Martorell, la regidora de Movem Martorell, Laura Ruiz, es congratula per l’ampli consens aconseguit a l’Ajuntament de Martorell per tirar endavant la moció de rebuig a una llei que, segons afirma, “implica un retrocés absolut en els drets i llibertats fonamentals, és regressiva i restrictiva, criminalitza i persegueix les mobilitzacions i la llibertat d’expressió”.

Ruiz considera que “el PP ha fet aquesta llei per defensar-se de la reacció que està tenint la ciutadania davant les reformes que està aplicant i les conseqüències nefastes de les seves polítiques”.

Compromís amb els drets d’expressió

A través de la moció, l’Ajuntament de Martorell exigeix al Govern de l’Estat espanyol la retirada de la Llei de Seguretat Ciutadana i la dimissió del ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz. Suggereix a la Generalitat valorar la desobediència i els seus efectes en cas que no es retiri.

El consistori martorellenc vol fer palès el seu rebuig a una llei que té com a finalitat restringir de manera arbitrària el dret a la manifestació pacífica, fent prevaldre l’exercici dels drets i llibertats fonamentals.

La moció rebutja que els funcionaris públics dels cossos policials siguin intrumentalitzats com a elements de repressió de la protesta social i mostra el compromís de l’Ajuntament de Martorell en la defensa dels drets d’expressió i manifestació.