Laura Villarreal és l’estudiant martorellenca que obté millor nota a la selectivitat

567

L’estudiant de l’Institut Pompeu Fabra Laura Villarreal Arias ha estat la martorellenca amb millor nota en les proves d’accés a la Universitat (PAAU), amb un 9,1. La suma d’aquesta nota amb la del Batxillerat i la de les assignatures específiques fa que en total hagi obtingut una puntuació de 13,068 sobre 14 punts. Aquest fet li permetrà accedir als estudis de Criminologia.

La Laura Villarreal ha estudiat Batxillerat Social a l’institut Pompeu Fabra i ha optat als estudis universitaris de Criminologia, una carrera que ella considera “una barreja de dret, sociologia i psicologia, i m’interessa molt aquest tema”. Explica que “primer m’havia plantejat d’estudiar psicologia, però això m’implicava fer-ho des de la branca científica, que era el que no volia”.

L’estudiant del Pompeu Fabra reconeix que “per a la selectivitat, no em vaig posar a estudiar de manera seriosa fins que faltaven dues setmanes per als exàmens. Ho feia els matins, unes 3 o 4 hores, i a les tardes sortia”. Comenta que “m’he empleat més en les assignatures que considero més os: les matemàtiques o la filosofia. Per contra, en català, castellà i anglès quasi no he estudiat gens”. Explica que ha passat més nervis “durant el Batxillerat o a l’espera de saber les notes que no pas durant la fase d’estudi o la mateixa selectivitat. Acostumo a anar tranquil·la als exàmens”.

La Laura ha obtingut un 9,1 a la selectivitat, que conjuntament amb la nota acumulada del batxillerat (9,38) li ha donat com a resultat un 9,268 de fase general. A aquest valor s’hi afegeix la nota ponderada de les assignatures específiques de carrera, que li han permès d’assolir una puntuació final de 13,068 sobre 14 punts, una xifra que li hauria de permetre accedir sense cap problema a Criminologia, que tenia fixada la darrera nota de tall en un 8,05.