Leipzig Ensemble omplirà de música les esglésies de Martorell en un doble Concert de Nadal

680
Leipzig Ensemble
Leipzig Ensemble

Leipzig Ensemble, formació musical integrada per la soprano martorellenca Carme Miró, la violoncel·lista Montserrat Sitjà i l’organista Mercè Sanchís, actuarà aquest dissabte, a les 17.30h, a l’Església de Crist Salvador i el 6 de gener, a les 13.00h, a l’Església de Santa Maria. Doble concert amb taquilla inversa i repertori de Bach, Haendel, Pergolesi o Cererols.

Els concerts tindran una durada de 45 minuts, aproximadament, i “inclouran repertori que farà referència al Nadal, l’Advent, la Mare de Déu, el Naixement i la joia d’aquests dies. Hi haurà moltes peces del Barroc, dues del compositor martorellenc Joan Cererols, de Bach, Haendel i Monteverdi. Per tancar, un parell de peces d’espirituals negres”, ha avançat Montserrat Sitjà, violoncel·lista de la formació.

Montserrat Sitjà, violoncel·lista

Sitjà ha explicat que Leipzig Ensemble sorgeix de l’experiència viscuda per les integrants al centre d’Europa “on la música litúrgica conserva el seu espai original en les celebracions de les esglésies protestants i catòliques”. Leipzig, ciutat on Bach va desenvolupar la seva tasca musical litúrgica a l’església Thomas Kirche, dona contingut a la formació, que té com a finalitat “apropar i fer gaudir el tresor musical a les esglésies, i instaurar aquesta tradició a casa nostra”.

Montserrat Sitjà, violoncel·lista

Carme Miró, soprano formada a Viena, ha realitzat concerts d’oratori, àries antigues, cançó catalana i lied alemany amb diverses formacions vocals i instrumentals. Montserrat Sitjà, violoncel·lista, ha format part de l’Orquestra Simfònica Europea i actualment es dedica a la pedagogia musical. Mercè Sanchís, orgue, és titulada superior d’orgue, piano, clave i música de cambra. Ha fet concerts per tot Europa com a solista i com a acompanyant de diverses formacions. És l’organista de l’Escolania de Montserrat.

Les components de Leipzig Ensemble han col·laborat en múltiples formacions musicals simfòniques, concerts de cambra i experiències pedagògiques. L’any 2014 van iniciar aquest conjunt dedicat principalment a la música antiga.

Leipzig Ensemble actuarà per segona vegada a Crist Salvador i per quart any consecutiu a Santa Maria. Les dues actuacions s’oferiran amb sistema de taquilla inversa, és a dir, els assistents decidiran, un cop acabat el concert, pagar el què considerin oportú, establint lliurement el preu de l’entrada.