‘Emocio’n’art’ proposarà diumenge pintar les emocions i conscienciar en salut mental

1055
Emocio'n'art
Emocio'n'art

L’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord, amb el suport del Centre de Dia de les Germanes Hospitalàries i l’Associació d’Artistes Plàstics, organitza aquest diumenge ‘Emocio’n’art’. Una activitat que combina el lleure amb la conscienciació al voltant de les malalties mentals. Se celebrarà a partir de les 11.00h i fins les 13.00h a la plaça de la Rosa dels Vents amb la pretensió de convidar tothom a pintar les seves emocions sobre unes siluetes de cartró.

La cita forma part de la programació d’actes commemoratius del Dia Mundial de la Salut Mental i té l’enfocament “d’apropar-la al carrer, de fer-la visible, considerant que tant les persones que pateixen alguna malaltia com els que no hem de cuidar la nostra salut mental”, explica la coordinadora de l’Associació de la Salut Mental del Baix Llobregat Nord, Marta Escorigüela.

Marta Escorigüela, coordinadora de l'Associació de la Salut Mental del Baix Llobregat Nord

Per aquest motiu es proposarà a tothom qui vulgui “pintar les seves emocions”, segons detalla l’artista Conxi Rubio, membre de l’Associació d’Artistes Plàstics i que ja ha dut a terme altres col·laboracions i tallers amb l’Associació per la Salut Mental i amb la Fundació Arc de Sant Martí. “Que cadascú pugui expressar a nivell personal què és l’emoció, aspecte molt ampli i que a l’hora de plasmar-ho pot ser molt interessant”.

Conxi Rubio, membre de l'Associació d'Artistes Plàstics

L’organització facilitarà una silueta humana de cartró, en la que cada participant podrà fer la seva creació amb traces d’aquarel·la i pintura, un collage o un text o poesia, segons la inspiració”. Amb tot el material que es reculli, l’organització té com a objectiu “muntar ben aviat una exposició a Martorell i a l’entorn del Baix Llobregat Nord.

Emocio'n'Art
Emocio’n’Art