L’empresa encarregada de la logística de SEAT convoca aturades tots els caps de setmana de juny

1713
Foto: Expansión
Foto: Expansión

Els treballadors de Servicios Logísticos Martorell (SLM), empresa encarregada de la logística de SEAT, faran vaga tots els caps de setmana del mes de juny davant el bloqueig de les negociacions del Pacte d’Empresa que regula les seves condicions laborals. A banda de rebutjar la proposta d’increment salarial de la direcció, els treballadors volen denunciar la voluntat de modificar-los el contracte per fer-los treballar els caps de setmana i la intenció d’externalitzar el quart torn de treball.

El secretari general de la Secció Sindical de CCOO a SLM, Antonio Morcuende, detalla que actualment hi ha tres línies de producció, dos els dissabtes i una els diumenges, per donar resposta a la demanda de l’Arona i que fins ara els treballadors que volien treballar els caps de setmana ho feien voluntàriament i cobrant hores extres. Amb la modificació, el contracte passaria a ser de 40 hores de dilluns a diumenge i els torns rotatius.

Antonio Morcuende, secretari general de la Secció Sindical de CCOO a SLM

Des del mes de gener, segons Morcuende, s’han reunit 9 cops amb la direcció sense avenços significatius. La vaga només es desconvocarà si hi ha un canvi important dels seus plantejaments actuals. Servicios Logísticos Martorell (SLM) compta amb una plantilla de 485 treballadors i 200 més a través d’ETT’s. És un dels proveïdors externs que treballen a l’interior de la factorial de Martorell, concretament al taller 12, i s’encarrega d’abastir de material les línies de producció. Els sindicats asseguren que si la vaga tira endavant la producció quedaria totalment aturada.