L’empresa INEOS atorga ajuts econòmics a quatre entitats socials de Martorell

1413
Acte lliurament ajuts INEOS

INEOS, central de l’empresa martorellenca INOVYN al Regne Unit, ha concedit una ajuda econòmica de 40.000 euros a quatre entitats socials de Martorell per ajudar-les a superar el sobreesforç que han patit amb aquesta crisi sanitària. Aquest matí s’ha fet l’acte de lliurament dels ajuts a la sala de plens de l’Ajuntament.

Hi ha assistit l’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa, la regidora d’Igualtat, Belén Leiva, el director general d’INOVYN a Espanya, Basilio García-Peñuela, el responsable de Comunicació de l’empresa Jose Antonio Arévalo, i els representants de les entitats socials; Fundació Arc de Sant Martí, Residencia Sant Joan de Déu, Creu Roja i Càritas, beneficiàries d’aquesta subvenció.

A través del Fons Comunitari INEOS i dins del programa ‘Hands On’ que el grup ha posat en marxa en resposta a la COVID-19, l’empresa ha constituït un fons benèfic d’1 milió de lliures destinat a ajudar a les comunitats veïnes dels seus centres de treball i equips esportius. El fons “permet als centres de treball INEOS de tot el món donar suport a les organitzacions benèfiques que realitzen treballs vitals a les seves comunitats locals en aquest moment especialment difícil aconseguint una donació de fins a un màxim de 10.000 euros per entitat”, ha explicat García-Peñuela.

“Les entitats han estat proposades pels mateixos empleats de cada centre. Les que es van presentar a Martorell han fet un treball excel·lent i han estat acceptades per part d’un jurat a Londres amb la màxima quantitat de 10.000 euros per a cadascuna”, ha expressat.

Basilio García-Peñuela, director general Inovyn España

L’objectiu principal de les ajudes és donar un suport addicional a aquestes organitzacions en contacte directe amb col·lectius especialment vulnerables i que han patit molt en aquesta crisi sanitària perquè facin front als problemes emergents de la seva comunitat perquè puguin recuperar-se i reprendre les seves activitats.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha manifestat el seu agraïment a INEOS per les iniciatives de suport a les comunitats veïnes dels seus centres de treball en aquests moments difícils. “És un ajut econòmic important per a cadascuna de les entitats, però a banda denota la responsabilitat social corporativa que té l’empresa privada. Entre tots, món empresarial, sector públic i el conjunt de la ciutadania, amb aquesta enorme solidaritat, hem fet el possible per pal·liar els efectes de la crisi”. “Les quatre entitats representeu un teixit associatiu solidari i social, però també sou les que representeu millor el que ens ha passat, atenent els més vulnerables”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Rosa Cadenas, gerent de la Fundació Arc de Sant Martí, ha donat les gràcies “per aquesta aportació important amb la que podrem millorar la manera de tractar les persones amb discapacitat durant la pandèmia, i per estar sempre al costat de les entitats”. “És important perquè ens teniu en compte i creieu que som necessaris a la societat, i això és un suport que gratifica molt”.

Rosa Cadenas, gerent Fundació Arc de Sant Martí

El representat de Càritas al Baix Llobregat, Ramon Carbonell, ha incidit que “són necessaris els recursos de l’empresa privada i de l’administració, però també cal treballar per un altre model social i econòmic, i que tots plegats entenguem que hem de canviar la manera de fer les coses. Aquest virus invisible ens ha fet adonar de com som de fràgils tots plegats. Gràcies perquè ens calen aquestes complicitats”.

Ramon Carbonell, representat Càritas Baix LLobregat

Jonathan Triviño, director tècnic de la Residència Sant Joan de Déu de Martorell, ha confirmat que la donació “servirà per pal·liar les despeses extraordinàries que hem hagut de fer durant l’epidèmia, que ha estat terrible en el nostre sector”. “Agrair la preocupació constant que ha tingut INEOS des que va començar la pandèmia i l’escalf que ens ha donat en aquests moments tan durs”.

Jonathan Triviño, director tècnic Residència Sant Joan de Déu

El president de Creu Roja Baix Llobregat Nord, Ramon Vila, ha avançat que “aplicarem la donació íntegrament al programa ‘Responde’ i més concretament a la distribució d’aliment per a persones vulnerables, que malauradament han augmentat en nombre i també les seves necessitats”. Vila ha volgut posar en relleu el paper de totes les entitats socials martorellenques que en xarxa o des del seu àmbit treballen per dignificar la vida dels qui més ho necessiten.

Ramon Vila, president Creu Roja Baix Llobregat Nord

L’empresa INEOS també ha posat en marxa altres accions solidàries durant la pandèmia, com la donació del seu gel desinfectant de mans a tots els hospitals dels municipis on opera. L’Hospital de Martorell va rebre el passat mes de maig la donació de 800 ampolles de gel hidroalcohòlic.

Sobre INEOS

INEOS és un fabricant mundial de petroquímics, productes químics especialitzats i derivats del petroli, i compta amb uns 180 centres de treball arreu del món, un dels quals es troba ubicat al nostre municipi, INOVYN Martorell. Els seus negocis produeixen les matèries primeres que són essencials per a la fabricació d’una gran varietat de béns: de la pintura fins al plàstic, del tèxtil a la tecnologia, dels medicaments fins als telèfons mòbils.

Actualment, també és el principal productor europeu de les dues matèries primàries clau per produir gel desinfectant de mans, i ha posat en marxa noves fàbriques al Regne Unit, Alemanya, França i Estats Units, cada una d’elles amb la capacitat de produir 1 milió d’ampolles de gel mensuals.