L’empresa Inovyn Solvay es queda fora de la subhasta del contracte elèctric

514

Inovyn Solvay és a l’expectativa de redefinir el seu futur després de quedar fora, aquest dilluns al migdia, de la subhasta del contracte elèctric. El Ministeri d’Indústria ha denegat aquest migdia el recurs que havia presentat l’empresa per tal d’accedir a la subhasta, que permet fixar ajudes econòmiques a les indústries. Els treballadors esperen que el comitè executiu de la multinacional es posicioni per decidir com actuar davant el perill que corre la viabilitat de la planta.

La química Inovyn Solvay, afincada a Martorell, no participarà finalment en la subhasta del contracte elèctric pel 2016 d’aquest dilluns, tal com ha confirmat la companyia. Aquesta mesura arriba després que el Ministeri d’Indústria hagi rebutjat el recurs que l’empresa va presentar per no quedar-se fora de les adjudicacions.

El comitè d’empresa és a l’espera del posicionament que prengui en les properes hores la direcció de la multinacional. El president del comitè d’empresa, Jordi Calvo, afirma que en funció del que decideixi, el sindicat seguirà un full de ruta que farà decantar possibles accions futures. El comitè alerta que sense l’opció de participar en la subhasta, la viabilitat de la planta no està garantida, i que poden perillar uns 500 llocs de treball directes i uns 2000 d’indirectes.