L’empresa martorellenca OTEM2000 posa a prova un sistema híbrid d’energia

381

L’empresa martorellenca OTEM2000, amb seu al Centre de Promoció Econòmica del Molí Fariner de Martorell, ha instal·lat ja la primera versió del seu Paviment Híbrid d’Energia (HEF) i la llosa Híbrida d’energia (HET), al campus tecnològic RDM de Rotterdam. Desenvolupada amb l’empresa holandesa Energy Floors, aquesta tecnologia combina l’energia solar i la humana per generar electricitat.

L’start-up martorellenca OTEM2000 i l’holandesa Energy Floors estan desenvolupant un sistema mixt generador d’energia verda, que combina el trànsit de persones i vehicles i unes rajoles fotovoltaiques, tot pensat per ser instal·lat en carrers comercials, places públiques, parcs i voreres.

Segons la ubicació, el HET de 75 x 75 cm, pot generar fins a 60 kWh per any. El HEF, llosa solar de 1 x 2m, genera fins a 250 kWh per any. S’utilitzen panells solars fotovoltaics amb tecnologia CIS, monocristal·lina i policristal·lina. El punt fort de la tecnologia solar CIS és el seu excel·lent rendiment en zones d’ombra i la seva màxima producció d’energia al llarg del dia.

Segons el product i project Manager d’OTEM2000, Antoni Orti, “Energy Floors té una gran experiència en aquest tipus de productes, van desenvolupar la millor tecnologia per generar energia localment aprofitant el moviment de les persones”.

El director general d’Energy Floors, Michel Smit, diu que resulta “molt prometedor combinar l’energia solar i l’energia humana en un únic producte”.

OTEM2000
OTEM2000 és una start-up situada al viver d’empreses Molí Empresa de Martorell (Baix Llobregat), que se centra en la promoció de la producció local d’energia verda i en la integració d’aquestes fonts d’energia a les ciutats. Fa més de dos anys que treballa en diferents solucions que aprofiten l’energia solar i el moviment de persones i vehicles. Actualment són a Holanda col·laborant amb l’empresa Energy Floors.