L’encesa dels llums, aquesta tarda des del pont del Diable, ha donat el tret de sortida a les festes de Nadal. Centenars de martorellencs han assistit a l’esdeveniment, que ha comptat amb escenografia i música nadalenca, repartiment de xocolata calenta i melindros, i les actuacions de la Coral Ars Nova, Judith Puig i Nina Cintas.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i els infants Diego i Arlet han estat els encarregats de prémer el polsador que, després d’un compte enrere, ha encès el pont del Diable i els llums de Nadal del passeig del Quarter, el fossar de Sant Bartomeu i el carrer de Pere Puig. Simultàniament, s’hi ha llençat una pluja d’estels blancs en forma de confeti, tot simulant una gran nevada.

La Coral Ars Nova ha interpretat nadales tradicionals com Les dotze van tocant, Aclarida i Àngels a la Glòria. La violoncel·lista de l’Escola Municipal de Música Judit Puig ha tocat El noi de la mare, La cançó del lladre i el Clavell morenet. L’acte ha clos amb l’actuació de la cantautora Nina Cintas que ha cantat Hallellujah i dues cançons del seu repertori.

“Ha estat un acte molt participat. És l’inici de les festes de Nadal, el moment de l’any en què la gent treu els millors instints, la part més humana i solidària. Unes dates en què les famílies i els infants tenen un gran protagonisme. Per primera vegada hem encès el perfil del pont del Diable, el nostre símbol més preuat, allò que dona virtualitat al poble. Esperem es pugui consolidar i fer-ho cada any”, ha dit l’alcalde.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Mil metres de cordó lluminós ressegueixen l’estructura del pont del Diable. A més, s’han penjat 460 figures de llum a diferents carrers i places del poble, i s’han col·locat 300 metres de cortines lumíniques a la rambla de Les Bòbiles.

També s’han instal·lat tres arbres de Nadal de tres metres d’alçada al Pavelló Municipal de Can Cases, al Centre Integral d’Esport i Salut (CIES) i al Centre Cultural; dos arbres de cinc metres d’alçada a la rotonda de l’avinguda Compte de Llobregat i a la plaça de la Vila, i tres arbres de sis metres d’alçada a Països Catalans, a la rotonda d’El Congost amb carretera de Terrassa i al carrer de Pep Ventura. Com és habitual, també es decorarà l’arbre natural a l’entrada del barri de Buenos Aires, davant l’Institut Pompeu Fabra. Tots els llums són bombetes LED de baix consum.