Nou número de L’Agenda disponible gratuïtament a comerços i equipaments públics de Martorell. El Dia Internacional contra la Violència Masclista, que se celebra el 25 de novembre, ocupa la portada d’aquest mes on també s’entrevista a Pili Pico, defensora dels drets de les dones. L’Agenda es completa amb tota la informació de les nombroses activitats culturals i d’oci, a més de tots els cursos i tallers per a tots els públics. Aquest mes destaca les diverses representacions teatrals que es faran a El Foment, les projeccions del Cinema del Diable i els concerts de la Nau 2 de Ca n’Oliveres.

Entrevista a Pili Pico: “Si els amics aïllen una persona que és masclista, aquesta reaccionarà” 

Pili Pico, activista en favor dels drets de les dones i presidenta de l’Associació d’Artistes Plàstics de Martorell, ens explica que aquesta reivindicació “va estar molts anys en un calaix” però que a través de l’entitat es va decidir a fer veure el greuge social que pateixen les dones “sense els mètodes de sempre”. Aquest projecte personal va ser Cicatrices de un corsé, on aprofita la seva vessant artística per representar l’opressió de la dona a través de la moda amb nines de drap.

Al llarg d’aquesta entrevista, Pico ens parla del masclisme que pateixen les dones dia a dia i que “no sempre la violència és a casa, sinó a la societat, ja sigui en la manera de vestir com en les escoles”. Dins d’aquesta s’incideix en els recursos que tenen les dones que pateixen violència masclista i com s’ha d’actuar si algú és testimoni d’una agressió masclista. També remarca que la sensibilització és clau sobretot en els joves, ja que “es normalitza determinades situacions de violència masclista” i que “si les generacions que venen no fan un canvi podem retrocedir en la defensa dels drets de les dones”.

Podeu consultar L’Agenda i l’entrevista que s’inclou en línia a través d’aquest enllaç.