Equip Regió Metropolitana Sud. Foto: Bombers
Equip Regió Metropolitana Sud. Foto: Bombers

L’equip de Bombers la Regió d’Emergències Metropolitana Sud, integrat per tres membres del Parc de Bombers de Martorell, va ser el primer classificat en la 15a edició del Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit dels Bombers de la Generalitat, que es va celebrar la setmana passada a Barcelona. El segon lloc de la classificació general va ser per l’equip del parc de Rubí/Sant Cugat del Vallès i, el tercer, per l’equip combinat dels parcs de Terrassa i Granollers.

Edgar Farran, Marià Aparici i Marc Prat (Parc de Bombers de Martorell), Carles del Prado (Parc de Maçanet), Toni Soler (Parc de Sant Boi de Llobregat) i David López (Parc de Gavà), són els integrants de l’equip de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud, guanyador del concurs. El grup també va ser valorat com a millor equip tècnic, seguit per l’equip de Rubí/Sant Cugat del Vallès, que va obtenir el segon lloc, i l’equip de Sant Celoni, que va quedar en tercera posició.

A més, el sanitari de l’equip de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud va ser el millor valorat del concurs. El segon lloc va ser pel sanitari de l’equip combinat de Terrassa-Granollers i el tercer pel sanitari de l’equip de Rubí/Sant Cugat del Vallès.

En la categoria de millor comandament, el primer va ser l’equip de Rubí/Sant Cugat del Vallès; el segon, l’equip de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud i la tercera posició pel comandament de l’equip de Terrassa-Granollers.

Entre tots els equips que van prendre part en el concurs es va sortejar la participació en un curs de rescat de víctimes en accidents de trànsit que durarà tres dies i que es farà a Alemanya a l’octubre. Els guanyadors, en aquest cas, van ser els membres de l’equip de Sant Celoni.

Com a equip millor classificat dels Bombers de la Generalitat, l’equip de la Regió Metropolitana Sud té accés directe per participar al 15è Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico, que tindrà lloc entre el 8 i el 10 de maig a València.

L’edició del Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit d’enguany estava organitzada pel Cos de Bombers de la Generalitat, pel Cos de Bombers de Barcelona i pel Servei Català de Trànsit.

A més, també comptava amb la col·laboració de les empreses Desguaces La Cabaña i Autorec, que van aportar-hi els vehicles, i les empreses Rosenbauer i Hilti que van oferir les eines, i amb el patrocini de la Fundació Mutual Conductors.