Les Caminades Urbanes Saludables engeguen diumenge amb un primer itinerari de tres quilòmetres per la Vila

1574
Caminades Urbanes
Caminades Urbanes

La temporada de Caminades Urbanes Saludables 2017-2018 arranca aquest diumenge amb el recorregut del primer itinerari, un circuit de 3km i amb durada aproximada de 40 minuts. Aquesta primera caminada començarà a les 9.30h a l’aparcament del Vapor i està inclosa dins el programa de les Jornades d’Hàbits Saludables en Família de l’Ajuntament de Martorell.

Les Caminades Urbanes Saludables són circuits dirigits a totes aquelles persones que volen sortir a caminar per Martorell. Proposen un total de 7 itineraris de diferent durada, distància i dificultat dins del mateix nucli urbà. Les caminades urbanes saludables estan incloses dins el programa ‘Martorell A Peu: Fem Salut’, que pretén conjugar la promoció d’una activitat física saludable amb la descoberta i difusió dels elements d’interès urbà, històric, patrimonial i natural del municipi.

Els 7 itineraris estan convenientment senyalitzats, diferenciats per colors i disposen d’informació i consells pràctics. Compten amb un punt d’inici i final, un temps suggerit per fer el recorregut i la quantitat aproximada de calories home/dona que es consumeixen en fer-lo. La regidora d’Esports, Belén Leiva, apunta que aquestes Caminades Urbanes Saludables estan dirigides “a tota aquella gent que vulgui caminar en l’entorn del nostre poble” i destaca que l’existència de 7 itineraris diferents permeten l’adaptació a persones amb capacitats físiques diferents.

Belén Leiva, regidora d'Esports

Una de les novetats d’aquesta temporada és la inclusió de la Marxa de la Primavera dins el programa de Caminades Urbanes Saludables, tot i que només la part inicial d’aquesta activitat passi per zones urbanes. La regidora d’esports explica que aquesta decisió passa pel fet que “la finalitat de la Marxa de la Primavera no deixa de ser una caminada saludable” la raó per la qual es va decidir que la caminada programada pel mes de març fos aquesta gran activitat popular.

Belén Leiva, regidora d'Esports

Un diumenge al mes es realitzarà una caminada dirigida per un tècnic esportiu amb l’objectiu d’oferir a tothom que ho vulgui una guia a l’hora de realitzar aquesta activitat física. Cada més es recorrerà un itinerari diferent, augmentant la durada i la dificultat de manera progressiva. Una altra de les particularitats d’aquestes Caminades Urbanes Saludables és el fet que en el tots els recorreguts inclouen com a mínim un dels edificis equipats amb un aparell DEA. Està adreçat a tota la població per promoure incorporar l’hàbit de caminar amb un objectiu saludable i de disminuir malalties cardiovasculars” comenta Leiva.

Els recorreguts de les Caminades Urbanes Saludables es poden consultar a tots els equipaments esportius del municipi jutnament amb el calendari de les set jornades dinamitzades. Aquestes diferents trobades tenen places limitades i per participar-hi cal fer la inscripció a qualsevol Oficina d’Atenció a l’Usuari del PMSAPM.

Caminades Urbanes Saludables 2017-2018