Les cooperatives del José Echegaray i Lola Anglada aprenen a fer un estudi de mercat

345
Tallers d'estudis de mercat a les cooperatives escolars
Tallers d'estudis de mercat a les cooperatives escolars

Alumnes de 5è de primària de les escoles José Echegaray i Lola Anglada, participants al projecte ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’, han participat aquests dies en els tallers per elaborar un estudi de mercat. L’objectiu és que seleccionin els productes que després prepararan per vendre’ls al mercat. Les tècniques del Centre de Promoció Econòmica Ana Millán i Dolors Fernández han impartit les sessions.

Els primers alumnes a realitzar el taller han sigut els de les cooperatives ‘Echegashop’ i ‘Les mans màgiques’ de l’Escola José Echegaray, seguits de les cooperatives ‘Lola Makers’ i ‘LAR’ de l’Escola Lola Anglada, amb la col·laboració del seu padrí Juan Manuel Donati de l’empresa Anfina.

Durant els tallers, els alumnes han rebut nocions bàsiques sobre què és un estudi de mercat, quins objectius té i quines són les premises per fer l’ànalisi i conèixer la visió dels seus productes en els clients finals. A partir d’aquí, els cooperativistes començaran a fer el seu estudi de mercat amb els prototips que han creat. Un cop realitzat, decidiran quins seran els productes més viables per produir i vendre al mercat.

El proper pas de les cooperatives serà la visita a les dependències de l’Ajuntament de Martorell per sol·licitar el permís d’ocupació de la via pública i presentar el projecte a l’alcalde, Xavier Fonollosa.