Les cooperatives del Lola Anglada demanen el permís de venda ambulant a l’Ajuntament

498

Les dues cooperatives escolars de 5è de Primària de l’escola Lola Anglada, que formen part del projecte Cultura Emprenedora a l’Escola, han sol·licitat a l’Ajuntament, el permís d’ocupació de la via pública, per comercialitzar els seus productes. Els estudiants han aprofitat per visitar la sala de plens i han estat rebuts per l’alcalde, Xavier Fonollosa, a qui li han presentat el seu projecte.

El projecte Cultura Emprenedora a l’Escola, impulsat per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Martorell, inicia els estudiants en el món de l’emprenedoria, amb l’objectiu de fomentar les seves competències i valors a través de la creació d’una cooperativa. S’integra dins les hores lectives escolars i el treball curricular s’adapta als continguts de l’empresa.

“Catalunya és un país que històricament ha tingut emprenedors, és bo que des de l’inici del procés d’aprenentatge els nens i nenes sàpiguen que crear una empresa no és fàcil, que té riscos, però que també al·licients i val la pena. L’emprenedoria forma part de l’ADN del país, generar empresa és una experiència formidable, ensenyar-los des de petits com funciona l’economia real és bo”, ha assenyalat l’alcalde Fonollosa, qui també ha destacat el treball en equip i l’adquisició dels coneixements del funcionament d’una cooperativa que podran aplicar quan siguin més grans.

Aquest és el primer any que l’escola Lola Anglada participa al projecte Cultura Emprenedora a l’Escola, juntament amb les escoles Mercè Rodoreda i José Echegaray, que visitaran l’Ajuntament per demanar el permís de venda els dies 19 de febrer i 4 de març, respectivament.

Visita a La Fageda
Les cooperatives escolars de Martorell visitaran el 16 de febrer la cooperativa La Fageda on faran una sortida guiada a la granja i les instal·lacions de la fàbrica. Els alumnes veuran com es transforma la llet en iogurts i postres detallant els diferents processos d’elaboració i finalment realitzaran una degustació dels productes. Els alumnes també realitzaran una petita ruta a peu per la Fageda d’en Jordà. Els cooperativistes aniran acompanyats de l’alcalde, Xavier Fonollosa.