Les cooperatives escolars CUEME, a punt per a la venda al mercat dels seus productes

1357
Venda productes CUEME
Venda productes CUEME

Les cooperatives de les escoles de Martorell participants enguany en el projecte ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’ (José Echegaray, Mercè Rodoreda, Lola Anglada i El Pontarró), vendran els seus productes aquest dijous, 26 d’abril, coincidint amb la Fira de Primavera de Martorell, a la rambla de les Bòbiles, als voltants del Mercat Municipal.

Aquests dies són els moments més importants del projecte per les vuit cooperatives escolars, que durant tot el curs han estat treballant per sortir al carrer i vendre les seves creacions artesanes.

Durant aquestes setmanes de preparació per a la venda al mercat els alumnes estan realitzant tasques de promoció de les seves cooperatives visitant els estudis de Ràdio Martorell 91.2 FM per enregistrar les seves falques de ràdio, on publiciten els seus productes i conviden la gent a passar per les seves parades.

El projecte ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’ està promogut per la Diputació de Barcelona i, a Martorell, gestionat per l’Ajuntament a través de les regidories de Promoció Econòmica i d’Ensenyament. L’objectiu és fomentar les competències i els valors de l’emprenedoria, a través de la creació i la gestió d’una cooperativa a l’escola.

Treball a les aules

Els alumnes de 5è de primària han treballat durant tot el curs els diferents passos a seguir per crear una cooperativa, amb tot el procés que comporta: constitució de la cooperativa (denominació, estatuts, capital a aportar per cadascun dels socis, organització, gestió i tancament…), elecció del producte, disseny imatge corporativa, difusió i comunicació, creació de falca de ràdio, finançament, la producció, la venda final en una fira local i l’aportació de part dels beneficis a projectes d’interès social.

Gràcies a aquest projecte els alumnes han incorporat a la seva formació aspectes clau per al seu futur com és la iniciativa personal (esperit emprenedor), la creativitat, aprendre a aprendre, el treball en grup, el lideratge, el tractament de la informació i competència digital, la concreció d’objectius, la presa de decisions i assumpció de risc, coneixement i la interacció amb el món físic, la planificació i el desenvolupament o l’avaluació.

El projecte s’ha integrat dins les hores lectives escolars i el treball curricular s’adapta als continguts de l’empresa, de forma que les matemàtiques, la llengua o la plàstica han servit per aprendre totes les qüestions relacionades amb l’emprenedoria.

Venda al mercat

Aquest curs 2017-18, Martorell amb les seves 4 escoles participants, ha constituït 8 cooperatives escolars amb un total aproximat de 180 alumnes. Les cooperatives QMKids i Rediam (Escola José Echegaray), Kids Cool, Creative of Wizards i Red Cooperativa (Escola Mercè Rodoreda), Petits Artistes i Lolahans (Escola Lola Anglada) i Pontamics (Escola El Pontarró) posaran els seus productes a la venda aquest dijous, a partir de les 09.00h i fins a les 13.00h, coincidint amb la Fira de Primavera de Martorell.

Les vuit parades s’instal.laran a la Rambla de les Bòbiles, a l’alçada del Mercat Municipal, amb l’objectiu de potenciar la dinamització del mercat durant aquell dia. Totes les cooperatives destinaran una part dels seus beneficis a entitats socials.