Les cooperatives escolars, preparades per vendre els seus productes el 3 de maig

556
CUEME
CUEME

Les cooperatives de les escoles de Martorell, participants del projecte ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’: José Echegaray, Mercè Rodoreda, Lola Anglada i El Pontarró, vendran els seus productes artesanals el proper divendres, 3 de maig, a la rambla de Les Bòbiles, a prop del Mercat Municipal. Culminarà, així, el treball que, durant tot el curs, han dut a terme les nou cooperatives.

El projecte ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’ està promogut per la Diputació de Barcelona i gestionat per l’Ajuntament de Martorell, a través de les regidories de Promoció Econòmica i d’Ensenyament. L’objectiu és fomentar les competències i els valors de l’emprenedoria, a través de la creació i la gestió d’una cooperativa a l’escola.

Durant aquestes setmanes de preparació per a la venda al mercat els alumnes estan realitzant promoció de les seves cooperatives, visitant els estudis de Ràdio Martorell (91.2 FM) per tal d’enregistrar les seves falques, on publiciten els seus productes i conviden a la gent a visitar les seves parades. A més, les cooperatives del José Echegaray han fet un taller d’aparadorisme per aprendre a decorar les seves paradetes, gràcies a la col·laboració d’alumnes de 2n curs d’Activitat Auxiliars de Comerç de l’Institut Joan Oró.

CUEME

Treball a les aules

Els alumnes de 5è de primària han treballat durant el curs els diferents passos a seguir per crear una cooperativa amb tot el procés que comporta: constitució de la cooperativa (denominació, estatuts, capital a aportar per cadascun dels socis, organització, gestió i tancament…), elecció del producte, disseny imatge corporativa, difusió i comunicació, creació de falca de ràdio, finançament, la producció, la venda final en una fira local i l’aportació de part dels beneficis a projectes d’interès social.

Gràcies a aquest projecte, els alumnes han incorporat a la seva formació aspectes clau per al seu futur com és la iniciativa personal (esperit emprenedor), la creativitat, aprendre a aprendre, el treball en grup, el lideratge, el tractament de la informació i competència digital, la concreció d’objectius, la presa de decisions i assumpció de risc, coneixement i la interacció amb el món físic, la planificació i el desenvolupament o l’avaluació. El projecte s’ha integrat dins les hores lectives escolars i el treball curricular s’ha adaptat als continguts de l’empresa, de forma que les matemàtiques, la llengua o la plàstica han servit per aprendre totes les qüestions relacionades amb l’emprenedoria.

CUEME

Venda al mercat

Les cooperatives Echegashop’ i ‘Les mans màgiques’ (Escola José Echegaray), ‘Compi kids’, ‘Rodo Cooper’, ‘Art & Craft’ i ’22 estrelles’ (Escola Mercè Rodoreda), ‘Lola Makers’, ‘LAR’ (Escola Lola Anglada) i ’11pontaCracks’ (Escola El Pontarró) posaran els seus productes a la venda el divendres, 3 de maig, de 9.00 a 13.00h, coincidint amb el segon cap de setmana de la Fira de Primavera. Les nou parades s’instal·laran a la rambla de Les Bòbiles, a l’alçada del Mercat Municipal. Totes les cooperatives destinaran una part dels seus beneficis a entitats socials.

Falca 'Rodocoper'
Falca 'Lola Makers'
Falca 'Les mans màgiques'
Falca '11pontaCracks'
Falca 'Echegashop'
Falca 'LAR'
Falca 'CompiKids'
Falca 'Art & Craft'
Falca '22 estrelles'