Les corals Ars Nova, Flor d’Espígol i Briançó participen al 19è cicle Catalunya Coral

516

El Centre Cultural ha estat aquest vespre un dels escenaris del 19è cicle Catalunya Coral, que la Federació Catalana d’Entitats Corals de Catalunya celebra fins el 27 de novembre a 11 poblacions catalanes. La Coral Ars Nova de Martorell n’ha estat l’amfitriona. Hi han actuat com a convidades la Coral Flor d’Espígol de Rosselló (Lleida) i la Coral Briançó de Sant Celoni. Entre el public, l’alcalde Xavier Fonollosa i el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, entre d’altres regidors.

La Coral Ars Nova, dirigida per Xavier Pagès, ha estrenat el recital amb la peça D’un temps, d’un país de Joan Manuel Serrat, interpretada entre les butaques de l’auditori. La Coral Flor d’Espígol, dirigida per Víctor Román, ha cantat Blue Moon de Richard Rodgers, Jovenívola de Lluís Millet, Dolça melodia de Víctor Roman i Ricard Seuma, Hallelujah de Leonard Cohen, Les fulles seques d’Enric Morera i Mare, vull ser pescador d’Antònia Vilàs.

La Coral Briançó ha entonat Niño Dios de amor herido de Francisco Guerrero, Ay mi Dios de Pedro de Cristo, Agnus Dei d’S. Portifiel, Por la puente Juana (Anònim –Cançoner de Turí), On surri sun rantas (tradicional finesa), Què volen aquesta gent de Maria del Mar Bonet, El testament d’Amèlia (tradicional catalana) i Te quiero d’Alberto Favero.

El moliner del Freser (tradicional anglesa), Senyor Sant Jordi de Francesc Vila i Per tu jo cantaria d’M. Meystre i W.R. Willisegger, són les peces que han interpretat les tres corals a la part final.

El 19è cicle Catalunya Coral es va estrenar a l’octubre a Manlleu i se celebra fins el 27 de novembre a Sant Salvador de Guardiola, Amposta, Barcelona, Fornells de la Selva, Vilassar de Mar, Tarragona, Lleida, Capellades, Llinars del Vallès i Martorell.

Segons el president de la Coral Ars Nova, Mario Lozano, “és un intercanvi d’experiències musicals entre corals i una forma de reivindicar aquest gènere”. Permet “generar germanor, promocionar el cant coral a casa nostra i ressaltar-ne la importància i qualitat. Les formacions donen a conèixer la seva activitat en llocs als quals és poc habitual que hi vagin”, ha dit.