‘Les distàncies’, un drama sobre l’amistat i el pas del temps, la projecció del Cicle Gaudí d’aquest divendres

437

Alexandra Jiménez, Miki Esparbé, Isak Férriz, Bruno Sevilla i María Ribera protagonitzen Les distàncies, un drama sobre l’amistat i el pas del temps. L’Olivia, l’Eloi, el Guille i l’Anna aterren a Berlín per donar una sorpresa a en Comas pel seu 35è aniversari, però ell no els rep com esperaven. Durant el cap de setmana, el grup s’anirà desgranant, es qüestionarà el sentit de la seva amistat i s’enfrontarà a la decepció que suposa acceptar que la seva vida no és com pensaven que seria quan eren més joves. La pel·lícula es podrà veure divendres a les 20.00h a la Casa de Cultura, dins el Cicle Gaudí que impulsa l’Acadèmia de Cinema Català, amb el suport de la Regidoria de Cultura i Cinema del Diable.

Les distàncies reflecteix el desencant d’una generació que és conscient d’estar lluny de l’objectiu que havien projectat. Explica com sovint fem mal a aquells que més necessitem, sobretot quan ens sentim perduts. Explica que fantasejar amb altres vides no és una manera d’escapar dels problemes, sinó de posposar-los. Parla sobre què suposa madurar i descobrir que la vida no és allò que creies que podria haver arribat a ser.

Aquest és el segon llargmetratge dirigit per Elena Trapé, que ha aconseguit set nominacions als Premis Gaudí. El 2010, el seu primer llarg, Blog, es va estrenar al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, a la secció Zabaltegi, en què va obtenir el premi Otra mirada i va ser nominada com a Millor Direcció Novell als premis CEC (Cercle de Crítics Cinematogràfics). També ha dirigit el documental Palabras, mapas, secretos y otras cosas, sobre la directora Isabel Coixet, presentat al Festival de Màlaga.

Cicle Gaudí