Les entitats infantils i juvenils es preparen per viure un multitudinari Daltabaix 2018

897
Daltabaix
Daltabaix

La Regidoria de Joventut, amb el suport de les entitats infantils i juvenils de Martorell, celebren els dies 11, 12 i 13 de maig el Daltabaix, amb la 14a Fira Jove i la 26a Fira Infant. La cita coincideix enguany amb l’Esplaiada 2018, la trobada general d’Esplais Catalans que aplegarà unes 2.800 persones, entre infants i monitors, de 51 esplais diferents.

El Daltabaix 2018 començarà divendres, a les 11.30h, amb la presentació del projecte ‘Reacciona’ a l’Auditori del Centre Cultural. El Taller de Cinema de la Regidoria de Joventut, dirigit per Jaume Fargas, treballarà aquest curs l’elaboració de curtmetratges sobre les següents temàtiques: la construcció d’una identitat digital segura i responsable, o la diversitat sexual entre els adolescents.

Dissabte, de 16.00 a 20.00h, començarà la 14a Fira Jove amb els tallers de l’Esplaiada a l’Escola José Echegaray. La regidora de Benestar Social i Joventut, Cristina Dalmau, ha destacat que “milers d’infants i joves faran activitats pròpies dels esplais a diferents indrets de la nostra població, que compartirem amb ells. Dissabte faran nit en alguns equipaments municipals i diumenge una gran activitat conjunta per cloure la festa”.

Cristina Dalmau, regidora de Joventut

A les 20.00h, es presentarà el curtmetratge de la 10a edició del Taller de Cinema, a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural. I a les 21.45h, tindrà lloc el concert jove a Ca n’Oliveras.

La 26a Fira Infant arrencarà diumenge, a les 9.00h, amb diferents activitats, entre elles, una exhibició canina de la Policia Local. També se celebrarà la Festa de l’Energia, sota el lema ‘Reciclem-nos’. A els 12.00h, es farà el lliurament de premis del 10è Concurs de Receptes Saludables.

Cristina Dalmau, regidora de Joventut

Els joves i infants participants a l’Esplaiada faran, a partir de les 12.30h, rues reivindicatives que confluiran a la plaça de les Cultures, on es llegirà un manifest elaborat per ells mateixos. Tot seguit, actuarà el grup d’animació infantil Ail’as, autor de la cançó de l’Esplaiada Som capaces de tot. Alhora, es farà un acte institucional amb representants de l’Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya.