Les entitats sobiranistes intensifiquen les concentracions per reclamar la llibertat dels Jordis, Junqueras i Forn

447
Concentració Òmniuim Cultural i CDR
Concentració Òmniuim Cultural i CDR

Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i el Comitè de Defensa de la República (CDR) convocaran concentracions cada setmana per tal d’exigir l’alliberament de Jordi Cuixart, Jordi Sánchez, Oriol Junqueras i Joaquim Forn, empresonats fa 4 mesos, acusats d’un presumpte delicte de sedició. Així ho han anunciat aquest vespre en una nova convocatòria a la plaça de la Vila.

El president d’Òmnium Cultural a Martorell, Jordi Gibert, ha recordat que “tenim presos polítics i la seva sortida sembla que no serà aviat. No volem que es normalitzi aquesta situació. Amb aquests actes volem demanar el seu alliberament i fer força per treure’ls de la presó. Volem mantenir encesa la flama i continuar empenyent per a que tornin a casa”.

Jordi Gibert, president Òmnium Cultural Martorell

Des d’Òmnium, reivindiquen que “el dret a manifestació és un bàsic en qualsevol democràcia” i afirmen que “les entitats no hem comès cap delicte”. Acusen l’Estat de vulnerar drets bàsics i fonamentals, com el d’expressió, opinió, manifestació, associació i participació. “Als presos se’ls restringeix el dret a participar de l’activitat política; han estat empresonats per ordre d’un tribunal que no era competent; no s’han respectat els principis d’imparcialitat ni d’independència judicial, i s’ha vulnerat el dret a la presumpció d’innocència”.

Jordi Gibert, president Òmnium Cultural Martorell

Lídia Fernández, membre del CDR de Martorell, ha manifestat que “l’alliberament de les preses polítiques no es demana, s’exigeix, perquè és això el que volem: llibertat; i si la història ens ha ensenyat alguna cosa és precisament que la llibertat s’ha de lluitar”. “Nosaltres seguirem lluitant pel seu alliberament i pel somni dels quatre empresonats: la República, el bé comú pel qual val la pena el sacrifici de la presó”.

Lídia Fernández, membre CDR

L’acte ha tancat amb la interpretació musical amb flabiol i tamborí de la cançó popular catalana La presó de LLeida i l’himne d’Els Segadors.