Les entitats sobiranistes tanquen la jornada de vaga amb una concentració davant l’Ajuntament

1201
Concentració vaga general 8N
Concentració vaga general 8N

Amb motiu de la vaga general convocada aquest 8 de novembre per l’Intersindical-CSC, les entitats sobiranistes Òmnium Cultural, Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Comitè en Defensa de la República (CDR), han cridat a fer una nova concentració a la plaça de la Vila en defensa de les institucions catalanes i per rebutjar l’empresonament dels exconsellers. L’Ajuntament de Martorell hi ha donat suport.

Jordi Gibert, president de la secció local d’Òmnium Cultural, ha llegit el manifest de la Taula per la Democràcia, a través del qual ha ressenyat que “els conflictes polítics s’han de resoldre políticament, per la via de la negociació i el diàleg. Denunciem que la intervenció de les institucions catalanes d’autogovern no només té conseqüències polítiques sinó que afecta greument la vida de les persones. És un atac directe a la democràcia”. El manifest ha rebutjat “la judicialització de la política. Entenem que les querelles per rebel·lió, sedició i altres contra el Govern i la mesa del Parlament no són el camí per resoldre cap problema. Condemnem els atacs violents feixistes als carrers de Catalunya”.

Jordi Gibert, president Òmnium Cultural

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha expressat que “el poble de Catalunya està sent víctima dels atacs d’un estat espanyol que ha perdut tot bri de democràcia, i les institucions catalanes estan totalment intervingudes per aquest estat repressor”. Fonollosa ha remarcat el qüestionament de la professionalitat dels professors per part del govern espanyol, “denunciant falsos adoctrinaments, manca d’ètica i valors”. També ha subratllat que “Catalunya és, i ha estat sempre, terra d’acollida, té llaços de tendresa i amor profund amb tots els pobles d’Espanya, però no podem acceptar el menyspreu del govern espanyol actual, ni la complicitat dels partits polítics que li donen suport en aquesta onada de repressió desfrenada”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El CDR ha manifestat, en veu de la membre Anna Puig, que “la paràlisi de la vida econòmica no fa mal a la classe treballadora ni a cap partidari de la República, sinó que afecta sobretot les empreses que han decidit traslladar les seves seus socials fora de Catalunya. El bloqueig pretén demostrar que la força pacífica del poble és capaç de desubicar de forma substancial l’estat repressor”. El dia 1 d’octubre “els hi vam demostrar que no podien res contra el poble unit i organitzat, avui els hi hem tornat a demostrar i dissabte ho farem a la manifestació de Barcelona”. Puig ha tancat reclamant “l’alliberament dels presos polítics, l’aplicació absoluta de la Llei de Transitorietat i la constitució d’una República lliure, oberta i equitativa, on tothom sigui benvingut”.

Anna Puig, membre CDR