Les famílies de l’Espai Nadó tanquen el curs amb una festa a la Llar d’Infants Riu de Sons

331
Festa de comiat de l'Espai Nadó
Festa de comiat de l'Espai Nadó

L’Espai Nadó ha posat el seu punt final al curs 2018-19 amb una festa de comiat que ha tingut lloc aquest dijous a la Llar d’Infants Riu de Sons. L’activitat és un espai d’intercanvi d’experiències per a mares i pares amb nadons de fins a un any, i ha acollit des de setembre 26 famílies amb sessions setmanals.

Final festiu per a un nou Espai Nadó. Una celebració demanada per les famílies participants per posar la cirereta a una experiència que han valorat satisfactòriament. Així, al grup de matinal, obert des del novembre de 2018 i que s’ha reunit setmanalment els dijous d’11.30 a 13.00h, hi han assistit 17 famílies. Al grup de tarda, que va engegar el passat març i que s’ha desplegat els dijous de 16.45 a 18.00h, se n’han afegit nou més.

“L’experiència és molt satisfactòria. Les famílies estan molt contentes i tenim llista d’espera per al proper curs. Algunes ja ens truquen per preguntar quan començarem al setembre i com s’hi han d’apuntar”, explica Susanna Rius, educadora de la Regidoria d’Ensenyament i una de les responsables de l’Espai Nadó.

Susanna Rius, responsable de l'Espai Nadó

L’Estel·la Giménez és una de les usuàries reincidents: “Ja vam participar en una anterior edició amb l’Ot, el nostre fill gran. Ens va agradar molt i ara hem repetit amb l’Eira. Es crea un espai molt bonic entre mares i nadons, de coneixements i de compartir experiències i bons moments”.

Estel·la Giménez

El Guillem i el Bruc són els dos fills de l’Anna Rodríguez que, amb el fill petit, el Bruc, ha participat enguany a l’Espai Nadó, i opina en la mateixa línia: “És una experiència molt xula, de compartir amb altres famílies, un espai per compartir i acompanyar-nos en un moment de les nostres vides i dels nostres nadons d’especial vulnerabilitat, el moment de començar, en el que és molt necessari que t’acompanyin”. També valora com a molt positiu “que siguin sessions setmanals durant tot el curs, ja que hem creat un vincle”.

Anna Rodríguez

L’Espai Nadó és un servei d’orientació i acompanyament gratuït per a famílies amb nadons durant el primer any de vida, organitzat per la Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Martorell, que se celebra a la Llar d’Infants Riu de Sons. “Ens trobem mares, pares i nadons, expliquem com ens ha anat, com afrontem el dia a dia i també hem convidat una desena de professionals de diferents equipaments municipals amb els quals treballem en xarxa per assessorar en dubtes sobre l’alletament, el moviment, el desenvolupament o les pors”, afegeix Susanna Rius.

Susanna Rius, responsable de l'Espai Nadó

Al llarg de les sessions d’aquest curs, l’Espai Nadó ha abordat temes com ara l’elecció del nom, les noves relacions que es generen en l’entorn familiar i el paper de la parella, però amb temàtiques que s’adapten en funció de les demandes dels participants.

Festa de comiat de l'Espai Nadó