Les farmàcies de Martorell reorganitzen les seves guàrdies diürnes

3600
Farmàcia

Les farmàcies de l’Àrea Bàsica de Salut de Martorell i de Martorell Rural comuniquen que, degut al nou horari que ha adoptat la farmàcia Miralles Via –ininterromput de 09.00 a 22.00h els 365 dies de l’any-, els altres 7 establiments renuncien a fer la guàrdia diürna. Els titulars de les oficines de farmàcia locals ho van decidir acollint-se a la normativa vigent en una reunió el passat 25 de setembre i ja ho han començat a posar en pràctica. Cinc de les farmàcies ja obren els dissabtes al matí.

Des d’inicis d’octubre, 7 de les 8 farmàcies locals han deixat de fer els torns de guàrdia diürna, mentre l’altra –la Farmàcia Miralles Via de la plaça del Vi- passa a assumir-les els 365 dies l’any. Pilar De Dios, delegada d’Oficines de Farmàcia de les àrees bàsiques de salut de Martorell i Martorell Rural, explica que “aquesta farmàcia ha decidit canviar l’horari per tenir obert de manera continuada de 09.00 a 22.00h cada dia de l’any. El nou horari fa que el servei diürn de farmàcies i guàrdies estigui cobert i permet que la resta de farmàcies tinguem legalment l’opció de deixar de fer les guàrdies a partir d’ara. Així ho hem decidit”.

Pilar De Dios, delegada d’Oficines de Farmàcia de les ABS de Martorell i Martorell Rural

Explica De Dios que les guàrdies nocturnes continuaran de moment amb l’actual sistema de rotacions i amb l’horari de 22.00h a 09.00h, tot i que “probablement a partir d’ara la farmàcia que li toqui fer guàrdia de nit no tancarà a les 20h per tornar a obrir a les 22h, sinó que farà l’horari seguit”. Alhora, explica que “quan una farmàcia hagi de fer una guàrdia nocturna un dissabte o un diumenge, obrirà a les 22h, just quan tanqui la farmàcia que fa la guàrdia de dia”. De totes maneres, els farmacèutics locals estan estudiant un nou sistema de guàrdies nocturnes, que es comunicarà a la població en breu.

Cinc farmàcies obriran dissabtes al matí

5 farmàcies de Martorell han decidit obrir el dissabte al matí en l’horari comercial habitual de 09.00 a 13.30h. Es tracta de la Farmàcia Parera -plaça de la Vila, 11-; Curto -carrer de Sant Esteve Sesrovires, 6-; Massaneda -plaça del Mestre Vicenç Rodríguez, 1; Laia Rovira -avinguda de Pau Claris, 3- i De Dios -carrer Comerç, 5-. Aquest fet suposa un gran canvi respecte el que passava fins ara, ja que només obria la que es trobava de guàrdia. De Dios ho explica: “des que les farmàcies hem deixat de fer les guàrdies diürnes, hem volgut optimitzar i millorar horaris per donar un millor servei a la població, i des d’ara tots els establiments obrim els dissabtes al matí, mesura que ha estat molt ben rebuda pels nostres clients”.