Les feines a la nova Biblioteca avancen a bon ritme de cara a la inauguració de dissabte

353

Les feines a la nova Biblioteca avancen a molt de ritme aquests darrers dies perquè estigui tot a punt per inaugurar el nou equipament el dissabte que ve. Operaris i personal de la Biblioteca treballen, durant aquesta setmana, en la finalització de la col·locació del mobiliari i ubicació de tots els materials a les dues plantes.

Després de tenir pràcticament enllestida la part exterior de l’edifici, amb la col·locació d’unes barres de colors que simbolitzen els lloms de llibres de les prestatgeries, els treballs se centren ara a l’interior de la instal·lació, per bellugar el mobiliari i acabar de muntar-lo, segons el cas. Paral·lelament, s’estan posant els volums disponibles a les prestatgeries corresponents.

A hores d’ara, gran part dels llibres i documents temàtics que aniran a l’àrea de coneixements i d’informàtica –al pis superior- ja estan col·locats al seu nou lloc. Al pis inferior, que acull les zones d’oci, infantil i multimèdia, s’estan acabant d’enllestir les noves prestatgeries per procedir a posar-hi els volums, que esperen en caixes, i que seran la principal tasca a realitzar fins dissabte.

Un trasllat que s’inicia l’estiu passat
La directora de la Biblioteca, Mercè Parera, explica que les tasques finals de les bibliotecàries són la laboriosa culminació d’un procés programat en diverses fases: “vam començar a treballar-hi a l’estiu passat fent el que en diem, l’espurga: eliminant volums que per temàtica i pas del temps ja estaven obsolets en continguts, com ara guies de viatges, llibres d’informàtica, de ciències, o els malmesos”.

El següent pas, des del setembre de 2014 i fins el gener d’enguany, ha constat en “posar un xip identificatiu als més de 30.000 volums a traslladar, per tal que tots els usuaris puguin usar la nova màquina d’autopréstec”. Fa gairebé un mes, es va tancar el servei de préstec de l’antiga biblioteca, i les treballadores han procedit en aquest temps a l’encaixat, trasllat i nova col•locació dels volums.