Les festes de Rosanes tanquen el cicle anual de festes de barri de Martorell

791
Festes del Barri de Rosanes
Festes del Barri de Rosanes

El barri de Rosanes ha celebrat les seves festes aquest cap de setmana a la plaça 25 de setembre, on s’han dut a terme totes les activitats. Amb una programació pensada per a tota la família, s’acaba el cicle anual de festes de barri de Martorell.

La tarda del dissabte va començar la festa grossa del barri amb activitats infantils, inflables i jocs tradicionals, seguida de la gelatada popular. Al vespre es va fer el pregó a càrrec de la veïna Carmen Garrido, la traca valenciana d’inici de festes i el sopar de germanor on molts veïns es van sumar a la celebració. El ball amenitzat pel Duet Manhattan i el rom cremat que es va repartir van tancar el primer dia de festa.

Xavi Folqué, president de l’associació de veïns de Rosanes, ha comentat que gràcies al fet que el temps els ha respectat han pogut realitzar totes les activitats previstes i que força gent s’ha apropat a viure les festes del barri. Folqué veu les festes de Rosanes com una oportunitat perquè “la gent surti de casa i coneguem gent nova del barri i que a partir d’ara pugui haver-hi bona relació”.

 Xavi Folqué, president de l’associació de veïns de Rosanes

El diumenge ha començat amb la xocolatada i la tradicional festa de l’escuma que molts infants no s’han volgut perdre. L’actuació de la Coral del Barri Rosanes ha precedit el vermut popular on s’han sortejat dues paneres i diversos articles de bijuteria fets a mà. A la tarda s’ha realitzat l’actuació del Mag Medina, la botifarrada popular i la projecció de Jumanji 2 al cinema a la fresca, amb crispetes gratuïtes.

Malgrat que la participació ha estat notable durant les festes, la junta de l’associació de veïns no disposa de gaire personal. Respecte a això, Folqué declarava: “a veure si captem gent que vingui a la junta i col·labori amb aquestes festes perquè també ho necessitem. Són dos dies molt intensos per la poca gent que som a la junta”.

Xavi Folqué, president de l’associació de veïns de Rosanes