Les jornades ‘Hàbits Saludables en Família’ proposen activitats per promoure els bons costums alimentaris

1391

La Regidoria d’Ensenyament organitza, del 23 de novembre al 4 de desembre, les jornades ‘Hàbits Saludables en Família’, un seguit d’activitats per promoure els bons costums alimentaris en tot el nucli familiar. El programa inclou cinc activitats en quatre jornades organitzades amb el suport de la Regidoria d’Esports, la Regidoria de Salut i la Biblioteca de Martorell.

Les jornades s’inclouen dins el Pla Educatiu de l’Entorn que té per objectiu l’èxit educatiu, la cohesió social, l’educació, el foment de la convivència i l’ús de la llengua catalana. Aquest pla educatiu pretén influir en els àmbits familiars i buscar la implicació de les famílies a través de propostes fora de l’horari lectiu, com és el cas de les jornades ‘Hàbits Saludables en Família’. La regidora d’Ensenyament i coordinadora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Núria Canal, indica que aquest conjunt d’activitats està destinat a “que les famílies tinguin una bona eina per intentar educar els seus fills i filles entorn els hàbits saludables”.

Núria Canal, regidora d'Ensenyament i coordinadora de l'Àrea de Serveis a les Persones

El proper dijous, 23 de novembre, començaran aquestes jornades amb una conferència interactiva titulada ‘Compra saludable, el primer pas per menjar bé’ una activitat que ensenyarà a llegir les etiquetes dels productes envasats i processats i adquiriran els coneixements necessaris per poder escollir entre les diferents ofertes de productes i marques que es poden trobar als supermercats.

Caminada Urbana Saludable per la Vila

El diumenge 26 de novembre serà el dia central d’aquestes jornades amb dues de les activitats més destacables del programa. A partir de les 9.30h, hi haurà la 1a Caminada Urbana Saludable pels carrers de la Vila amb sortida i arribada al Pàrking del Vapor. L’itinerari recorre una distància de 3km, té una durada aproximada de 40 minuts i suposa el primer diumenge de Caminades Urbanes Saludables de la temporada 2017-2018.

Un cop finalitzada aquesta caminada, a la plaça de la Vila hi haurà un taller d’esmorzar saludable per a tothom que hi vulgui participar. A través de diferents sessions de 20 minuts, aquest taller consistirà en preparar una macedònia al mateix temps que s’aprendran conceptes com la piràmide d’alimentació o quin és el consum diari ideal de fruites i verdures. Al voltant de la plaça de la Vila i haurà parades d’entitats i comerços de Martorell amb propostes saludables, animació infantil a càrrec de la companyia Fadunito i també se sortejarà una panera de productes saludables.

Dijous, 30 de novembre, a la Sala d’Actes del Complex Educatiu la xerrada-taller ‘Alimentació saludable per a tota la família’ donarà indicacions de com confeccionar els menús familiars de forma saludable. Les jornades clouran el dilluns 4 de desembre amb un taller de cuina saludable amb motiu de la presentació del llibre de Marta Vegés Menja’t el tarro. 60 receptes vegan friendly per donar marxa al dia.

Aquestes jornades tenen un caràcter lúdic i participatiu i van especialment dirigides a famílies amb infants, tot i que estan obertes a tothom que hi vulgui prendre part. “S’intenta ajudar a les famílies en aquesta educació formal de cara als infants de recuperar els hàbits saludables” ha afegit Canal.

Núria Canal, regidora d'Ensenyament i coordinadora de l'Àrea de Servei a les Persones

Algunes d’aquestes activitats com la conferència entorn l’etiquetatge dels aliments, la 1a Caminada Urbana Saludable o la xerrada-taller de confeccions de menús familiars tenen places limitades i cal una inscripció prèvia per poder-hi participar. Per a obtenir-ne més informació, cal adreçar-se a qualsevol oficina d’Atenció a l’Usuari del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell.