Les joves promeses de la lírica ja es poden inscriure al 3r Concurs de Cant Josep Palet, fins al 20 de març

629
Final del 2n Concurs de Cant Josep Palet
Final del 2n Concurs de Cant Josep Palet

L’Ajuntament de Martorell i Joventuts Musicals de Martorell han obert la convocatòria pel 3r Concurs de Cant Josep Palet, que se celebrarà els dies 29, 30 i 31 de març a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural. El certamen va dirigit a joves cantants d’arreu, d’edats compreses entre els 18 i els 35 anys. Una de les novetats principals és l’increment de la dotació dels premis principals i del número de premis especials.

La fase preliminar es durà a terme els dies 29 i 30 de març. Cada candidat farà una intervenció d’un màxim de 15 minuts on haurà de cantar obligatòriament dues peces: 1 ària d’òpera i 1 ària a escollir entre oratori o lied. La fase final es durà a terme el dia 31 de març. Cada candidat farà una intervenció d’un màxim de 20 minuts on haurà de cantar obligatòriament tres peces: 2 àries d’òpera i 1 ària a escollir entre oratori o lied. En parla el president de les Joventuts Musicals de Martorell, Aleix Palau.

Aleix Palau, president de les Joventuts Musicals de Martorell

El primer premi incrementa l’import econòmic fins als 2.500 euros i inclourà una gira a la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya i a la Red de Músicas de Juventudes Musicales de España, una participació a la programació d’una de les pròximes temporades del Palau de la Música Catalana, l’estrena absoluta d’una obra de la compositora Raquel García-Tomás (Premi patrocinat per la Fundació Francesc Pujols), un concert al Cicle M’Clàssics de Martorell i un diploma acreditatiu.

El segon premi s’endurà 1.000 euros, un concert al Cicle M’Clàssics i diploma. I el tercer tindrà una dotació de 500 euros, un concert al Cicle M’Clàssics de Martorell i un diploma acreditatiu. Palau destaca que “estem molt contents que s’incorpori als premis la Masia Can Viver, ja que és una empresa d’olis d’alta qualitat que és d’uns familiars descendents del tenor Palet”.

Aleix Palau, president de les Joventuts Musicals de Martorell

Cinc nous premis especials

En aquesta tercera edició s’incorporen cinc nous premis: el Premi l’Auditori; el Premi Museu de la Música al millor intèrpret de música amb criteris històrics; el Premi associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell; el Premi Fundació Obra Social La Caixa i el Premi Òpera Studio Castelló.

Aleix Palau, president de les Joventuts Musicals de Martorell

El Premi L’Auditori, que consistirà en la participació a la programació d’una de les pròximes temporades de L’Auditori de Barcelona. El Premi Victoria de los Ángeles contemplarà la participació a les masterclass i activitats formatives de la Fundació Victoria de los Ángeles i del Festival LIFE Victoria.

El Premi Museu de la Música al millor intèrpret de música amb criteris històrics inclourà la participació a la programació del Museu de la Música de Barcelona acompanyat per un dels instruments històrics del museu. El Premi Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, la participació en una de les produccions de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell. El Premi Fundació Obra Social La Caixa inclourà un concert en la programació de Caixaforum, i el Premi Òpera Studio permetrà participar en una cursos d’òpera amb cantants famosos a Castelló de la Plana.

Pel que fa a la resta de premis, el d’Amics de l’Òpera de Sarrià inclou la participació en una de les produccions dels Amics de l’Òpera de Sarrià. El Premi 7 Portes oferirà la possibilitat de fer un concert al cicle Sopars Lírics del restaurant del mateix nom. El Premi Joan Cererols al millor intèrpret de música antiga brindarà l’oportunitat d’actuar dins de la temporada M’Clàssics.

Els participants també optaran al Premi del Públic, el Premi al millor intèrpret de música catalana i el Premi al millor intèrpret de bel canto italià. Tots tres guardonats amb un diploma acreditatiu.

Inscripcions

El certamen és obert a tots els cantants d’entre 18 i 35 anys. El candidat haurà d’enviar la butlleta d’inscripció en línia, abans de la finalització del termini d’inscripció, correctament emplenada i signada a la següent adreça de correu electrònic: martorell@joventutsmusicals.cat. En el mateix correu s’haurà d’adjuntar: fotocòpia del DNI, targeta de resident, NIE o passaport, una fotografia artística en format PDF, adreça de correu electrònic, i un breu historial amb els estudis que s’estan cursant o que s’han realitzat, guardons anteriors i activitat professional. A més, s’haurà d’incloure el resguard de pagament dels drets d’inscripció. El termini finalitzarà el 20 de març.

Consulteu aquí les bases de participació i tota la informació del concurs

Concurs de Cant Josep Palet