Les martorellenques Alba Fernández i Anna Tobella ofereixen diumenge el recital ‘Festa dell’opera’

961
Festa dell'opera, amb Alba Fernández i Anna Tobella

Les martorellenques Alba Fernández (soprano) i Anna Tobella (mezzosoprano), acompanyades del pianista Alessio Coppola, oferiran aquest diumenge, 29 de setembre, el recital Festa dell’opera. L’actuació s’emmarca dins la programació de la Festa del Roser i tindrà lloc, a les 19.30h, a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural.

Les dues cantants interpretaran “dues noies que han estat convidades a una festa i tot el que això implica”, ha avançat Tobella. “No és simplement un concert, sinó que hi haurà moltes sorpreses, amb un format atractiu i innovador”. Oferiran “àries, duets i alguna sarsuela, sempre de temàtica relacionada amb la festa”, ha apuntat.

Anna Tobella, mezzosoprano

Tobella i Fernández es van conèixer l’any 2017 al 1r Concurs de Cant Josep Palet de Martorell, on la soprano va quedar finalista i va rebre el Premi del Públic, i Tobella va exercir com a membre del jurat. Dos anys més tard, tornaran al mateix escenari per actuar plegades per primer cop, la qual cosa els hi fa especial il·lusió.

“El fet que tinguem registres de veu diferents facilita les coses, perquè sinó trobaríem poc repertori. Ha estat molt fàcil seleccionar les peces que ens agradaven i que esperem entusiasmin al públic. Sobretot són duets i tenen un punt divertit”, ha explicat Tobella.

Fernández ha afegit que “sempre que es fa un recital el penses de manera individual, però és més complex i requereix més concentració que si interactues amb més personatges o amb l’escena. En aquest, hi ha una altra persona amb la qual et comuniques i interactues”.

Alba Fernández, soprano

Anna Tobella va fer la carrera de cant al Conservatori Superior de Música del Liceu llicenciant-se amb el Premi d’Honor de la seva promoció. D’entre els premis que ha rebut en certàmens de cant destaca el premi al millor cantant espanyol i també al millor cantant català del Concurs internacional Francesc Viñas dels anys 2011 i 2012. Ha debutat papers tan importants com Despina del Così fan tutte de Mozart al Gran Teatre del Liceu. Actualment, assaja La Cenerentola de Rossini amb els Amics de l’Òpera de Sabadell, que estrenarà a finals d’octubre. A més, prepara el repertori de nadales Christmas Joy, i l’òpera Hansel i Gretel a Premià de Mar.

Anna Tobella, mezzosoprano

Alba Fernández va cursar estudis superiors de cant durant quatre anys a Madrid i un curs al The Royal Northern College of Music de Manchester. La soprano va preestrenar el desembre passat l’espectacle T.H.A.M.O.S. amb la Fura dels Baus a Ca n’Oliveres i va participar en la interpretació que la mateixa companyia va fer a l’abril de la llegenda del pont del Diable, durant la Fira de Primavera. La jove també ha interpretat Così fan tutte de Mozart amb els Amics de l’Òpera de Sabadell i té diversos recitals en cartera.

Alba Fernández, soprano

L’entrada general del concert a taquilla és de 4 euros, entrada anticipada 3 euros, general i 2,5 euros, públic jove de fins a 25 anys o més gran de 65 anys o pensionista. Venda d’entrades anticipades fins al 27 de setembre als punts d’informació del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell i a entrapolis.com. Venda d’entrades a taquilla des d’una hora abans de l’espectacle.