Conxi Rubio i Tere González, membres de l’associació d’Artistes Plàstics de Martorell, han inaugurat aquest dijous al Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis l’exposició Yluker 0. Prop d’una trentena d’obres de pintura i ceràmica amb les quals han experimentat noves tècniques i textures. L’acte, al que hi ha assistit el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, ha estat amenitzat pel grup The Sad Song.

La musa de l’exposició és Yluker 0, un suposat col·lectiu artístic d’origen desconegut, imaginat per Rubio i González, que difon obres d’art a través de la xarxes socials amb materials insospitats. Peces perfectament executades, amb tonalitats extravagants i textures que sotmeten l’espectador a una mirada intrigant. Impregnades d’aquesta idea, les martorellenques han dedicat tot un any a investigar nous processos creatius. El resultat ha estat una col·lecció de peces afins, elegants i plenes d’ànima.

Conxi Rubio ha indicat que han introduït el ferro “per donar més textura i color terrós. Fins i tot, les peces de ceràmica han estat oxidades amb una nova tècnica que no havíem fet servir mai”.

Conxi Rubio, artista

“El procés creatiu ha estat molt lliure perquè hem pogut experimentar amb materials i elements molt diferents. Hem quedat molt contentes amb el resultat”, ha afegit Tere González.

Tere González, artista

L’any passat les artistes van unir, per primera vegada, les seves creacions i van muntar l’exposició Star a El Círcol, inspirada en el polifacètic impulsor de la cultura pop David Bowie. La gran il·lusió de les martorellenques era exposar al Muxart Espai d’Art, on des d’aquest dijous romanen les seves obres a la venda.

Conxi Rubio, artista

Yluker 0 es podrà visitar fins el 16 de setembre. Dijous i divendres, de 17.30 a 20.30h; dissabtes, diumenges i festius, de 10.30 a 14.00h. Tancat del 17 al 31 d’agost.