Les martorellenques María José Ramírez i Kate Martin presenten la seva primera novel·la

839

La Biblioteca Martorell continua promovent la festivitat de Sant Jordi i aquest vespre ha acollit la presentació de les novel·les El resurgir del destino i Tarta de peras, escrites per María José Ramírez i Kate Martin, respectivament. Les dues autores coincideixen en el fet de ser martorellenques, d’estrenar-se en la novel·la i d’explicar històries amb protagonistes femenines. El misteri construït com un joc de rol i les històries que viu una noia a Nova York en són els fils argumentals.

El resurgir del destino, de María José Ramírez, és una obra d’intriga que es desenvolupa a través d’un joc de rol i que s’ambienta majoritàriament en una imaginària i solitària casa asturiana envoltada de penya-segats i de bosc i en la qual la protagonista, l’Alexia Quintana, intenta “portar una vida normal després d’haver patit molt, un fet que l’ha marcat i que l’ha convertit en una persona introvertida. Però influenciada pel destí que li ve marcat, la seva vida canviarà completament”, explica l’autora.

Crim i amor, de bracet a ‘El resurgir del destino’
Han acompanyat l’autora a la taula rodona María Rodríguez, Orlanda Ponz, Lídia Muñoz i Loli López. Ramírez ha explicat que “la inspiració per escriure la novel·la em venia a estones: en petits descansos de la meva feina de perruquera i esteticista, o a les nits a casa meva, seient en una taula i escrivint fins la matinada. Tot va sorgir de manera espontània, i en quatre mesos la tenia acabada”, afegia. L’autora ha tingut la pretensió d’escriure amb un llenguatge senzill i àgil, entenedor, i la considera “novel·la negra en la que prioritzo el crim, però en la què també hi ha un altre gran eix: l’amor, al final van acompanyats”.

Les peripècies d’una noia a Nova York a ‘Tarta de peras’
Per la seva banda, Kate Martin ha presentat, acompanyada de la il·lustradora María Ypunto, la novel·la Tarta de peras. Aquesta llicenciada en Comunicació Audiovisual i en Geografia i Història ha teixit una història que recull l’experiència personal de viure un mes a Nova York, i l’ha transformat a la ficció per tal d’explicar “les moltes coses que li passen a una noia que viu sola a aquesta ciutat, amb una realitat plena d’ensurts i d’humor, una vida bastant divertida en convivència amb els veïns i el barri”.

Martin reconeix que “la meva voluntat és que la gent passi una bona estona amb el llibre, i molts dels que ja l’han llegida m’han demanat que en faci una segona part”. Confessa haver estat influenciada, a l’hora d’escriure’l, “pel cinema, que m’agrada molt, i per les històries de la Bridget Jones”. El llibre es divideix en tres parts i incorpora tres receptes de cuina: “un còctel, un primer o segon plat i unes postres”.