Les nines de Pili Pico es rebel·len contra els cànons de bellesa a El Círcol

549
Mandarines Atelier
Mandarines Atelier

Cicatrices de un corsé és l’exposició que s’inaugura demà dijous, a les 19.00h, a El Círcol. Una mostra reivindicativa contra els cànons de bellesa femenins establerts, l’element principal de la qual són unes nines de drap fetes a mà per Pili Pico. A través d’elles, l’artista repassa la història de la moda i la seva opressió estètica a les dones, des de l’època de la cotilla a la dècada dels 60.

Pili Pico ha creat Les Mandarines, unes nines dissenyades per trencar l’estereotípia de les nines d’avui dia. “Estan fetes amb materials selectius com tela natural i llana rústica, i cadascuna guarda un estil diferent”, ha explicat l’artista. La part més característica és la cara, ja que estan dotades d’una mirada especial i no tenen boca. “El procés de creació de cada nina és molt personal. Totes tenen molta part de mi i totes tenen molt a dir només amb mirar-les”.

Pili Pico, artista

“Les nines despullades no transmeten res. No podem adjudicar-les un ofici, uns interessos o una vida. Cadascuna està representada amb una roba diferent, algunes com les grans empreses volen i d’altres com són. Es tracta d’un crit a la societat, una exposició sense disfresses ni subtilitats”, ha comentat.

L’artista ha desvetllat que a l’exposició no totes les nines aniran vestides i es podrà veure tot el procés de creació. “Algunes estaran sense acabar de cosir, d’altres sense cabell o acompanyades de paraules”. “Hi haurà un cubell de la brossa amb nines i versions de les típiques princeses”. Serà la manera d’entendre com d’un tros de tela no massa atraient, en vestir-lo i pintar-lo, passa a convertir-se en la nina que tots volem a la prestatgeria.

Pili Pico, artista

Cicatrices de un corsé es podrà visitar fins el 25 de novembre de dilluns a divendres, de 9.00 a 15.00h i de 17.00 a 19.30h. Dissabtes i diumenge, de 10.00 a 14.00h.

'Cicatrices'
‘Cicatrices’