Les noves mesures de prevenció al mercat de Buenos Aires faciliten les compres segures

1076
Mercat Buenos Aires
Mercat Buenos Aires

Fa dues setmanes que l’Ajuntament de Martorell, a través de la Regidoria de Comerç, ha implantat noves mesures de prevenció de la COVID-19 al mercat no sedentari del barri de Buenos Aires, que se celebra els dissabtes. La intenció és garantir la seguretat dels paradistes i compradors, i respectar les mesures de distància i higiene que recomanen les autoritats sanitàries. La superfície del mercat s’ha ampliat, l’espai per a les parades s’ha reduït de vuit a sis metres per a cadascuna i els accessos estan controlats per tal que els clients no s’aglutinin.

Les mesures han consistit en sectoritzar amb tanques el mercat de fruita. L’entrada al mercat de fruita és pel carrer de Lluís de Requesens, mentre que la sortida es fa per l’avinguda de les Mancomunitats Comarcals. Ambdós punts disposen de control d’aforament amb dispensadors de gel hidroalcohòlic i presència fixa de la Policia Local. Les parades de fruita es distribueixen a l’espai lateral de les voreres en forma d’U, amb limitació de clients que controla cada paradista. S’han posat en servei els lavabos de l’Esplai de Gent Gran, amb accés per a paradistes i usuaris del mercat, ja que els bars i restaurants estan tancats, així com la resta d’equipaments municipals.

Pel que fa a la resta del mercat, funciona com les darreres dues setmanes, amb accés i sortida lliure pels carres de Lluis Recasens, Tenor Palet i pel Pavelló Municipal. Amb les noves mesures s’ha ampliat la superfície del mercat i s’ha deixat més espai entre parada i parada. A més, i a diferència de la disposició anterior, ara no hi ha parades davant de l’altra.

Els paradistes intenten atraure els clients que s’hi apropen. La majoria coincideix a destacar que la prohibició de sortir dels municipis durant els caps de setmana limita l’arribada de clients d’altres poblacions, i ara es dediquen als veïns martorellencs per seguir amb el negoci.

Antonio Coruña és el propietari d’una parada de coques i productes dolços. Explica que el canvi d’ubicació i la manca de visitants d’altres poblacions els ha canviat la rutina que ja havien establert cada dissabte: “Venien de fora i se’ns omplia la parada, ara hem baixat al 50% la nostra feina”.

Antonio Coruña, paradista

Robert Garrido gestiona una parada de roba d’esport i aplaudeix el canvi de localització de la parada, perquè creu que “la gent no s’amuntega, ara està millor, tot i que els compradors venen amb una mica de por”.

Robert Garrido, paradista

El paradista Pedro Garcia, que és el propietari d’una merceria, coincideix a destacar que la nova distribució afavoreix les vendes i que “han encertat amb les mesures, ara ja està tot millor i ha quedat bastant bé”.

Pedro Garcia, paradista

Agents de la Policia Local i de Protecció Civil, així com tècnics de mercats, vetllen per tal que les entrades i sortides es facin de manera ordenada i es respecti l’ordre.