Les obres de millora de la seguretat a les cruïlles de la rambla segueixen a bon ritme

360

L’Ajuntament de Martorell continua executant les tasques de reurbanització de les cruïlles de la rambla de les Bòbiles per tal de millorar-ne l’accessibilitat i seguretat. L’actuació, que va iniciar-se el passat 8 d’agost aprofitant la reducció de trànsit durant l’estiu, és previst que finalitzi en un mes i mig.

La rambla “s’ha convertit en un dels llocs de Martorell amb més confluència de persones; l’ús que els martorellencs li han donat al llarg dels anys, ha fet necessari ampliar les voreres i reduir la zona de pas on hi ha la confluència amb els vehicles per tal de donar la màxima seguretat possible, sobretot a les cruïlles on hi ha més volum de pas”, ha dit el regidor de Serveis Urbans, Via Pública, Mobilitat i Afers Interdepartamentals, Lluís Esteve.

L’actuació està consistint en el desplaçament de l’inici dels guals de vianants en el límit del carril de circulació existent, “reduint el pas de creuament actual a l’amplada del carril de circulació i augmentant la visibilitat i detecció de presència del vianant que vol creuar”, ha subratllat.

També s’estan eixamplant les voreres laterals en els límits dels vials que perpendicularment conflueixen a la rambla, amb l’objectiu d’eliminar espais residuals que s’utilitzen de manera incorrecta com a estacionament i reubicant els guals de vianants de les voreres laterals per centrar-los en el recorregut lineal de l’itinerari.

Els passos de vianants es repintaran en la seva nova ubicació i es col·locaran senyals lumínics intermitents per avisar els vehicles de la proximitat del creuament. S’instal·laran noves papereres a tots els passos de vianants i nous embornals per millorar l’evacuació de les aigües pluvials.

Posteriorment, les voreres es pavimentaran amb el mateix panot existent a tota la rambla. Es col∙locarà una franja de paviment tàctil indicador de tipus direccional en el centre de tots els guals i un paviment tàctil indicador de botons a totes les rampes dels guals per on hi transitin els vianants.

El regidor Esteve ha recordat que “el gruix de l’obra s’ha pogut fer durant el mes d’agost per evitar molèsties als veïns i interferir el mínim possible en la mobilitat”; i ha avançat que l’actuació podria estar enllestida en un mes i mig.