Les obres d’urbanització del nou Parc de les Solanelles encaren la seva recta final

494

L’Ajuntament de Martorell preveu enllestir les obres d’urbanització del Parc de les Solanelles a finals d’abril, principis de maig. El nou parc urbà de 5,5 hectàrees, situat darrere l’Hospital Sant Joan de Déu, permet reordenar la zona oest del barri de Buenos Aires i incorporar-hi un aparcament gratuït amb més de 200 places.

Les obres d’urbanització del Parc de les Solanelles contemplen la construcció d’un aparcament públic i gratuït de més de 200 places darrere l’Hospital Sant Joan de Déu. “Donarà servei al nou parc urbà i resposta adequada al dèficit d’aparcament al barri de Buenos Aires, generada per l’afluència d’usuaris als equipaments municipals i supramunicipals de la zona. Hospitals amb aparcament n’hi ha molts, però amb aparcament públic i gratuït les 24 hores del dia no n’hi ha gaires, aquesta és la novetat”, ha dit l’alcalde Xavier Fonollosa, qui ha avançat que s’incorporarà un ascensor des de l’aparcament del Parc de les Solanelles fins l’Hospital Sant Joan de Déu per tal de suprimir les barreres arquitectòniques.

L’aparcament beneficiarà els usuaris del Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa. L’entrada es farà pel carrer d’Urgències de l’Hospital i la sortida per l’angle entre l’avinguda Fèlix Duran i Canyameres i l’avinguda Mancomunitats Comarcals.

Les obres de reurbanització inclouen la construcció d’un tram de camí de ronda de més de 350 metres lineals, que servirà com a mirador de la serra de les Torretes i l’espai fluvial de l’Anoia. El camí comunicarà amb el Molí Empresa i s’anirà completant en direcció oest i nord a mesura que es vagin adquirint els terrenys de zona verda existents.

L’actuació al Parc de les Solanelles ha permès millorar els accessos peatonals amb la creació de dues noves escales adaptades a la normativa d’accessibilitat, una des del passatge de la Riba-Roja i una altra des de l’avinguda Mancomunitats Comarcals. Els accessos són tant per vianants, a través d’escales, com per a vehicles mitjançant rampes. Inclou la instal·lació d’enllumenat públic amb fanals perimetrals i projectors de leds, bancs i papereres en tot el recorregut i l’enjardinament.