Les prodigioses veus de The Minstrels recapten 1.613 euros per lluitar contra el càncer

480

Unes 200 persones, entre elles l’alcalde Xavier Fonollosa i alguns regidors de l’equip de govern, han assistit al concert benèfic de The Minstrels, aquest dissabte al Centre Cultural. Amb el seu repertori de l’espiritual negre al clàssic modern, el quartet ha aconseguit recaptar 1.613 euros a benefici de l’Associació Catalunya contra el Càncer.

The Minstrels és un quartet de veus formades l’any 1997 a l’entorn de l’Escolania de Montserrat. Adquireixen el nom dels trobadors medievals que durant la segona meitat del segle XIX va servir per distingir les representacions teatrals amb elements o personatges de la cultura negra.

El grup està format pel martorellenc Llorenç Castelló (baríton), Joan Baptista (tenor), Xavier Gallego (tenor) i Germán de la Riva (baix), i ha ofert un repertori basat en els negro-spirituals a cappella, però també els barbershop de finals del segle XIX, clàssics moderns, com algun tema dels The Beatles, i cançons dels anys 40 i 50.

The Minstrels Quartet ha actuat a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, així com a molts pobles i ciutats d’arreu de la geografia catalana: Festival de Tardor Ribermúsica a Barcelona, Festival Internacional de Música de Tossa de Mar, Festival de Música de La Bisbal d’Empordà, Concerts d’Estiu organitzat per Joventuts Musicals de Palafrugell, Festival d’Estiu al Monestir de Gerri de la Sal, Cicle de Concerts Música als Castells i Cicle de Concerts a les Galeries d’Art de Barcelona (Espai Mallorca).

La recaptació obtinguda amb el concert benèfic d’aquest dissabte a Martorell (1.613 euros) es destinarà a la tasca que desenvolupa l’Associació Catalunya contra el Càncer a favor de la investigació i la lluita contra la malaltia.