Les sirenes sonaran dimarts vinent en un nou simulacre de risc químic

1293

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya efectuarà el dimarts, 10 d’abril, una prova de sirenes de la xarxa d’alarmes adscrites al Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya PLASEQCAT. Al llarg del matí s’activaran les sirenes d’avís de risc químic ubicades en diversos municipis, entre els quals està Martorell.

La cap del Servei de Tecnologia de Protecció Civil, Raquel Canet, recorda que “aquests exercicis, que es realitzen dos cops a l’any, serveixen per comprovar el seu funcionament i familiaritzar la ciutadania amb el so d’avís de risc químic”. L’activació de les sirenes és farà per sectors de risc i en diferents fases.

L’activació de les sirenes tindrà lloc a 37 municipis catalans, on seqüencialment s’activaran fins a 83 sirenes. A Martorell el so d’alerta sonarà a les 10.00h i el de fi d’alerta a les 10.10h.

Canet explica que “l’alarma consta de tres senyals ondulants d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Per saber que ja ha finalitzat el risc químic la població sentirà el so final d’alerta, un senyal continu de 30 segons de durada”. La prova està repartida pels nous sectors de risc i es farà en diferents fases. Començarà al Sector Químic del Llobregat-Vallès Occidental i Bages i finalitzarà a la Vall d’Aran.

Consells per al confinament

La cap del Servei de Tecnologia també detalla alguns consells d’autoprotecció en cas d’accident real: si sou al carrer, refugieu-vos en el primer edifici que trobeu. Tanqueu portes i finestres, és preferible que us tanqueu a les habitacions més interiors. Atureu els sistemes de climatització i ventilació. Si viviu amb gent gran, amb infants o amb malalts amb problemes respiratoris, feu un seguiment intens del seu estat de salut, especialment en el cas de fuita tòxica. Eviteu accedir als soterranis i parts baixes dels edificis i habitatges, sempre que no es recomani el contrari a través dels mitjans. Estigueu atents a les possibles restriccions en el consum d’aigua de l’aixeta que es puguin establir.

Més informació