L’Escola d’Aprenents de SEAT emprèn un nou curs amb una seixantena d’alumnes

651

L’Escola d’Aprenents de SEAT ha iniciat un nou curs amb un total de 60 nous estudiants, seleccionats d’entre més de 800 candidatures rebudes des de diferents punts de la geografia espanyola. Després de superar el procés de selecció, els 60 joves inicien el primer curs dels cicles de formació de grau mitjà, 30 alumnes el mòdul de mecanitzat i 30 al de manteniment electromecànic d’instal·lacions. En la seva totalitat, compta amb 168 aprenents.

L’Escola d’Aprenents de SEAT constitueix un referent formatiu. Des de l’any 2012 la companyia va apostar per la implantació, pionera a Espanya, del sistema de Formació Professional (FP) Dual, inspirat en el model alemany. El sistema educatiu de SEAT ofereix més del doble d’hores pràctiques, teòriques i de formació contínua que altres iniciatives similars. L’elevat nombre de sol·licituds que rep cada any avalen el seu èxit.

Durant els tres anys de formació, que inclou 4.625 hores al llarg de tres cursos, els estudiants signen un contracte laboral de formació i aprenentatge que els permet cotitzar i perceben una remuneració mensual en base a les pràctiques que realitzen. A més, totes les despeses de l’ensenyament són a càrrec de l’empresa.