L’Escola de Música estrena un nou blog d’informació i continguts per als alumnes

193
Final de curs de l'Escola Municipal de Música
Final de curs de l'Escola Municipal de Música

L’Escola Municipal de Música de Martorell ha estrenat un nou blog de continguts pensat i dirigit per als seus alumnes. El nou espai recull informació del centre, programaris d’acompanyament als alumnes i les accions que s’han dut a terme durant les darreres setmanes, en les que no hi ha hagut classes presencials. També s’aporten enllaços externs amb informació i continguts musicals d’interès.

El cap d’estudis de l’Escola, Eloi López, explica que “el blog va néixer per acompanyar virtualment els alumnes els primers dies de confinament amb programaris gratuïts d’entrenament auditiu, música des del sofà i vincles a vídeos d’intèrprets seleccionats pels claustres”. Després, s’hi han afegit els reptes setmanals proposats als alumnes i el nou material que es genera cada setmana, com ara la iniciativa ‘Música als Balcons’.

Eloi López, cap d'estudis de l'Escola Municipal de Música

El nou blog conté apartats com ara el ‘Qui som’ –que parla de l’equip humà, departaments, conjunts i personal-; ‘Sensibilització’ –amb continguts i recursos musicals per als més petits-; ‘Instruments’ –partitures dels 13 instruments que intervenen al repte setmanal del ‘Música als balcons’- o el ‘Conjunts’ –informació dels grups bàsics, de corda, de vent, combos i Big Band-.

Eloi López, cap d'estudis de l'Escola Municipal de Música

El cap d’estudis destaca l’apartat dedicat a les ‘Jam Session’, que enllaça amb les darreres actuacions d’alumnes en ple confinament i que s’han enregistrat i penjat al YouTube: “Ara en fem una cada divendres i una alumna, la Lydia Sallent, va proposar de fer un canal amb vídeos d’actuacions, que gestiona junt amb el professor Manolo Forniés”.

Eloi López, cap d'estudis de l'Escola Municipal de Música

Finalment, al blog hi ha també un apartat dedicat a l’AMPA de l’Escola i les seves xarxes socials, i enllaços d’interès “per a qui vulgui indagar més en el terreny musical, des dels més petits als més grans, com és el cas d’apunts tecnològics com el ‘Calaix de músic 3.0’, vincles a la biblioteca musical per trobar milers de partitures gratuïtes i jocs musicals per a sensibilització”, afegeix l’Eloi López. Un blog que, tal i com avança, s’anirà ampliant de continguts i d’informació a disposició dels alumnes.