L’Escola de Música inicia la preinscripció al curs 2018-19, que serà el del 50è aniversari

1465
Nou Curs de l'Escola Municipal de Música de Martorell
Nou Curs de l'Escola Municipal de Música de Martorell

El proper dilluns, 7 de maig, comença el període de preinscripcions a l’oferta educativa del curs 2018-19 de l’Escola Municipal de Música, per a infants, joves i adults que vulguin iniciar-se en el món musical. L’oferta per aquest perfil d’alumnes serà de 13 cursos, 9 a Cal Nicolau i 4 a l’Escola José Echegaray. El curs vinent serà especial per a l’Escola de Música, ja que es compliran 50 anys de l’inici de les classes i la direcció ja treballa en l’organització de diverses trobades de grups instrumentals i d’altres activitats.

L’oferta educativa bàsica de l’Escola Municipal de Música per al curs 2018-19 oferirà cursos d’aprenentatge musical per a totes les edats, des dels 6 mesos i fins l’edat adulta. La formació inclourà des dels primers contactes musicals a l’aprenentatge d’un instrument i la participació en conjunts instrumentals.

La programació per al curs vinent

El director de l’Escola Municipal de Música de Martorell, Manolo Forniés, explica que “el proper curs 2018-19 estarà marcat per la continuïtat en la programació de cursos per a tothom qui vulgui iniciar-se en el món de la música”.

Manolo Forniés, director de l'Escola Municipal de Música de Martorell

El Taller de música per a nadons, quatrimestral, repetirà edició i serà el curs dirigit als més menuts, acompanyats dels pares i mares. Alhora, s’inclouran 3 cursos de sensibilització per tenir els primers contactes amb la música (a partir de 3 anys, de 4 a 5 i de 6 a 7 anys) i un d’ensenyament bàsic de 8 a 13 anys per conèixer les eines bàsiques de la música amb l’aprenentatge d’un instrument i la participació en conjunts instrumentals. També hi haurà cursos d’aprofundiment en la pràctica instrumental no professional, tant per a alumnes de 14 a 18 anys com per a adults a partir de 19 anys. L’Escola ofertarà un nivell avançat -de 14 a 18 anys- per a alumnes que es vulguin dedicar professionalment a la música, amb un mínim de dedicació horària setmanal de 5 hores.

A més, es torna a formar un grup de conjunt instrumental o coral per a majors de 12 anys que permet participar en un grup musical de l’Escola o combo. A l’Escola José Echegaray s’ofertaran un grup de sensibilització (de 4 a 7 anys) i 3 cursos específics d’instruments: un de guitarra, un de piano i un altre de clarinet o saxòfon, tots ells dirigits a infants i adolescents d’entre 8 i 14 anys, amb una periodicitat de 2 hores setmanals en cada cas.

Consulta aquí tota l’oferta educativa de l’Escola Municipal de Música per al curs 2018-19

Preinscripcions

Les preinscripcions arrenquen aquest dilluns 7 de maig i fins el 25 del mateix mes. S’hauran de fer de manera presencial a la seu de l’Escola Municipal de Música a Cal Nicolau (plaça de la Vila, 7), de dilluns a divendres de 16.00 a 20.00h, i els dimarts de 10.00 a 12.00h. Els interessats hauran d’omplir un formulari de preinscripció i esperar a la designació de les places. En el cas de disposar d’una plaça, l’usuari farà el pagament d’una matrícula de 50 euros al setembre. Per més informació, cal trucar al 93 775 19 48, o bé posar-se en contacte a través del correu electrònic escolademusica@martorell.cat.

Manolo Forniés, director de l'Escola Municipal de Música de Martorell

El curs del cinquantenari

Forniés considera que “el curs 2018-19 no serà un curs qualsevol, ja que se celebraran els 50 anys de ´l’inici dels cursos de l’Escola de Música. per això, diu, “tenim moltes idees per celebrar-ho, però no podem avançar-les fins que acabem el curs. De totes maneres, la nostra intenció és fer trobades de grups de guitarres i del grup de cordes. Coincidint amb el 25 aniversari de la Banda, farem un concert conjunt amb ells, una trobada de Big Bands i moltes trobades amb d’altres escoles que vinguin convidades a l’esdeveniment”.

Manolo Forniés, director de l'Escola Municipal de Música de Martorell