L’Escola de Teatre incorporarà el musical com a nou ensenyament al proper curs

718
Aula de Teatre Martorell
Aula de Teatre Martorell

L’Aula de Teatre de Martorell ja té oberta la matrícula per al nou curs 2019-20 de l’Escola de Teatre i preveu incorporar l’ensenyament de teatre musical com a novetat. Les inscripcions ja s’han obert des de juliol i es podran fer al llarg de setembre i, fins i tot, després d’iniciat el curs a l’octubre. El centre compta amb uns vuitanta alumnes, que reben formació teatral agrupats per edat.

“Ja fa anys que anem al darrera d’afegir aquesta disciplina, perquè alguns alumnes ens ho havien demanat, i ara comptem amb una professora disponible. Esperem que tingui una bona acollida”, explica Ferran Mesalles, coordinador de l’Aula de Teatre.

Ferran Mesalles, coordinador de l'Aula de Teatre de Martorell

Mesalles: “El més important és formar persones”

L’Escola acull cada curs “entre uns 70 i uns 90 alumnes, d’edats molt diferents, ja que tenim nens i nenes a partir de 5 o 6 anys i, fins i tot, persones que passen dels 60”. Per això, “adaptem la formació teatral segon l’edat dels alumnes i els agrupem en franges de 2 o 3 anys, que venen a les classes una tarda la setmana entre el dimarts i el divendres, en sessions d’una hora i mitja fins als 10-11 anys, i de 2 hores en endavant”.

Ferran Mesalles, coordinador de l'Aula de Teatre de Martorell

Mesalles explica que l’aprenentatge que s’ensenya a l’Escola de Teatre durant el curs són “exercicis que serveixen per a l’activitat actoral: jocs, expressió corporal, dinàmiques d’improvisació i, a partir de 13 o 14 anys, creació teatral, en la que els alumnes escullen i dissenyen, sota tutela del professor, el muntatge que prepararan per a final de curs o la col·laboració amb La Marató de TV3”.

Ferran Mesalles, coordinador de l'Aula de Teatre de Martorell

Pel coordinador de l’Escola de Teatre, el més important és “formar persones. Ajudar els alumnes “a què el dia de demà, es dediquin al que sigui en la seva vida professional, tinguin una base de formació en la qual puguin desenvolupar tot el que han après en aquests anys que han estat a la nostra Escola”. Com a exemples, assenyala “saber parlar en públic, expressar-se millor davant els companys o vendre bé un producte que fabriqui la seva empresa”.

Ferran Mesalles, coordinador de l'Aula de Teatre de Martorell

Matriculació oberta 

Per a més informació i matrícula a l’Escola de Teatre, cal dirigir-se a les dependències dels baixos del carrer de Sant Francesc 32 els dimarts o dijous de setembre (de 17.00 a 20.00h). També es pot enviar un correu electrònic a auladeteatredemartorell@gmail.com o bé trucar al 93 775 54 81. La matrícula és oberta durant el setembre, però també un cop començades les classes a partir d’octubre.

L’Aula de Teatre també desplega un projecte de teatre escolar a les escoles locals en horari lectiu, en conveni amb el Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Martorell. Alhora, realitza classes de teatre extraescolar a Castellví de Rosanes i a Abrera, i tutela l’Escola de Teatre d’aquesta darrera localitat del Baix Llobregat Nord.