L’Escola José Echegaray lidera el Campionat d’Atletisme a manca de la darrera jornada

1104

Aquest diumenge es va celebrar la primera jornada de pista del 10è Campionat Escolar d’Atletisme que promou el Martorell Atlètic Club. L’Escola José Echegaray va situar-se en primera posició (94 punts), després de disputar aquesta jornada, seguida per l’Escola La Mercè (74) i per l’Escola els Convents (67).

Al Complex Esportiu Torrent de Llops van disputar-se les curses de les diferents edats, a més de les proves de salt de llargada, salt d’alçada i llançament de pes. Per edats, en prebenjamí masculí Yago Gómez Yago Gómez (12.12, Mercè Rodoreda), Saul Chico (12.33, Juan Ramón Jiménez) i Albert Comaposada (12.61, La Mercè) van pujar al podi. En benjamí masculí, els tres primers classificats van ser Miquel Andreu (2.12, MAC), Pau Peña (2.17, MAC) i Martí Cadenas (2.20, Els Convents). En aleví masculí, Eric Hernica (9.87, La Mercè) va ser el primer classificat, seguit per Iker Garcia (10.10, José Echegaray) i Xavier Leal (10.31, Vicente Aleixandre).

En benjamí femení, Júlia Miret va ser la millor corredora, amb un temps d’11.26 (José Echegaray), seguida per Maria Garcia (11.64, José Echegaray) i Lucía Dominguez (11.91, Lola Anglada). Una categoria per sobre, l’aleví femení, Keira Lázaro (11.80, Vicente Aleixandre), Alicia García (12.05, Mercè Rodoreda) i Mariona Bascuñana (12.31, José Echegaray) van ser les tres primers classificades.

En infantil masculí, a la prova de 80 metres lliures, els corredors més ràpids han estat Arnau Miret (10.54, Joan Oró), Ferran Viedma (11.89, MAC) i Sidney Schluesche (11.93, MAC). En infantil femení, les atletes van córrer una distància de 1000 metres, i les més ràpides van ser Èlia Cascalló (3.37.18, MAC), Laura Apolzan (4.02.30, MAC) i Gemma Martínez (4.24.28, MAC).

Pel que fa a l’edat cadet, els nois van córrer 100 metres lliures amb la següent classificació: David Andreu (12.99, Pompeu Fabra), Guim Cascalló (13.29, MAC) i Iván Díaz (13.71, IES Martorell).

En les proves de relleus, l’equip del Martorell Atlètic Club format per Gemma Martínez, Laura Apolzan i Èlia Cascalló va guanyar la prova d’infantil femení 3×100, mentre que l’equip MAC integrat per Sara Cid, Laia Castaño i Mireia Cinto va imposar-se a la prova 3×100 de cadet femení. L’equip MAC, amb Hugo Macías, Adrián Ortega, Alberto Palacio i Xavier Leal va guanyar el 4×60 d’aleví masculí i el conjunt mixte MAC (Ainhoa Luna, Nekal Mitjans, Lucía Dominguez, Clàudia Chico) va imposar-se a la prova de 4×60 benjamí femení.

El salt i el pes, les novetats

Diumenge van disputar-se proves diferents. Per una banda, les de salt d’alçada i salt de llargada. En el salt d’alçada d’edat aleví masculí, Eric Hernica (La Mercè) va ser el millor saltador, amb una alçada de 3 metres i 6 centímetres. Adrián Ortega (MAC), amb 2.90 metres, i Xavier Leal (Vicente Aleixandre) i Lluís Casasayas (La Mercè), amb 2.87, van ser els següents classificats. En infantil masculí, el podi va quedar format per Arnau Miret (Joan Oró) 1.61 metres, Oleguer Bou (Els Convents) 1.30 metres i David Palos (Joan Oró), amb 1.30 metres. En cadet, David Andreu va saltar 1.50 metres, Ivan Díaz (IES Martorell) 1.50 metres i Guim Cascalló (MAC), 1.45 metres.

En el salt de llargada, Ainhoa Vázquez (Escola José Echegaray) amb 2 metres i 30 centímetres va ser la guanyadora en edat prebenjamí, Clàudia Chico va ser la millor saltadora en la categoria benjamí, amb 2 metres i 21 centímetres, i Èlia Cascalló va ser la primera classificada en l’edat infantil, amb un salt de 3 metres i 79 centímetres. En masculí, el millor saltador va ser Eric Hernica, de l’Escola La Mercè, amb 3 metres i 6 centímetres.

En les proves de llançament Mireia Cinto va aconseguir un llançament de pes de 6 metres i 6 centímetres i Pablo Palos va llençar la pilota amb una distància de 12 metres i 30 centímetres.

El proper diumenge 30 d’octubre se celebrarà la darrera i definitiva jornada del 10è Campionat Escolar d’Atletisme.