L’escola José Echegaray s’adhereix al projecte ‘Hi havia una vegada un comerç’ de la Diputació

468

L’escola José Echegaray va participar el passat 24 de març al projecte Hi havia una vegada un comerç del Servei de Comerç Urbà de la Diputació de Barcelona. L’objectiu és impulsar una tasca divulgativa i formativa en relació als valors del comerç urbà i de proximitat a través dels contes.

Personal del Servei de Comerç Urbà de la Diputació de Barcelona, amb el suport de l’Ajuntament de Martorell, va desenvolupar el taller Hi havia una vegada un comerç amb els alumnes de l’escola José Echegaray per comunicar i fer visible com és de vital i necessari tenir comerç als nostres pobles i ciutats, amb la intenció de fer créixer el comerç urbà com a valor a promoure entre els infants.

La finalitat era transmetre, mitjançant un conta contes, com és de vital tenir comerç a les ciutats i difondre entre els infants valors com la proximitat, la quotidianitat, la importància de menjar sa, la compra responsable, el passeig i la integració dels nouvinguts.

Els participants van aprendre valors com la proximitat, la quotidianitat, la importància del que mengem, la compra responsable, la mobilitat, la sostenibilitat, referents com el mercat municipal, les fires, els eixos comercials; tot pensat des de la mirada dels més petits.

El projecte s’acompanya d’un dibuix de la Pilarín Bayés, un dels referents de dibuix infantil al nostre país, un desplegable que els nens van rebre un cop acabada la sessió.