L’Escola Lola Anglada arriba a la meitat de l’intercanvi amb cinc centres europeus

835
Programa 'Share my emotions', amb l'Escola Lola Anglada
Programa 'Share my emotions', amb l'Escola Lola Anglada

L’Escola Lola Anglada de Martorell és a punt de cloure el primer dels dos cursos de durada del Share my emotions, un projecte Erasmus que comparteix amb centres d’ensenyament de cinc països d’Europa. En aquest primer curs hi han participat uns 160 alumnes martorellencs de 3r a 6è de Primària.

El Share my emotions representa un intercanvi metodològic, d’experiències i cultures de 2 anys de durada, amb la participació de 5 centres més, de Portugal, Xipre, Romania, Bulgària i Turquia. La seva intenció és “promoure un intercanvi de tradicions, cultures i maneres de fer a través de l’ús de l’anglès”, segons explica la professora d’aquest idioma al Lola Anglada, Melanie Damas.

Melanie Damas, professora d'anglès de l'Escola Lola Anglada

El programa es desplega des del passat setembre i hi prenen part uns 160 alumnes martorellencs, els 3 grups de 3r i els 2 grups de 4t, 5è i 6è. Al llarg del present curs han fet “activitats transversals en hores lectives de diferents assignatures, com ara música, educació física, plàstica i anglès. Aquestes activitats es relacionen amb les que fan les escoles dels altres països i després es posaran en comú”.

Explica Damas que “durant aquest primer curs, els alumnes han fet postals virtuals que després han vist els altres alumnes, danses tradicionals i una presentació oral, entre d’altres”.

Melanie Damas, professora d'anglès de l'Escola Lola Anglada

La setmana vinent és previst que una delegació de professors de l’Escola Lola Anglada viatgi a Portugal per compartir, el proper dimarts 4 de juny, una trobada amb docents dels altres cinc centres. L’objectiu és “concretar les activitats del segon curs, reflectir el que hem percebut dels alumnes i posar en comú el que han mostrat en tècniques de plàstica, balls tradicionals, jocs o esports”.

Melanie Damas, professora d'anglès de l'Escola Lola Anglada

El Share my emotions posarà el punt i final el juny de l’any vinent, quan s’acabi el curs, amb una trobada de professors i alumnes que tindrà lloc a Bulgària.